Receptes

Aperitius

Torrada amb bombó de formatge calent

Un entrant senzill i deliciós per anar fent boca.

Paté casolà

Amb una mica de paciència pots preparar aquest paté casolà amb què delectaràs els comensals.

Farcells de bolets

Farcells de bolets

Un aperitiu original, fàcil de preparar i amb una presentació molt atractiva.

Coca de formatge de cabra amb chutney de pera

Coca de formatge de cabra amb chutney de pera

Si t’agrada la combinació de dolç i salat, prova de fer aquest plat. Es recomana servir-lo amb uns brots aromàtics per refrescar i un rajolí d'oli.

Broqueta de lloms d’anxova amb mozzarella i salsa de pesto

Broqueta de lloms d’anxova amb mozzarella i salsa de pesto

Una broqueta deliciosa amb contrastos forts. Si vols estalviar temps, pots emprar anxoves en oli ja preparades.

Cargols de punxa amb amaniment d'olivada

Cargols de punxa amb amaniment d'olivada

Una proposta fàcil i original per a qualsevol dels àpats de les festes nadalenques.

Primers plats

Ravioli de gambes sense pasta

Amb aquesta recepta senzilla i innovadora podràs incorporar un primer plat lleuger i original als àpats nadalencs.

Risotto de vieires i gambes

Risotto de vieires i gambes

Una altra bona opció de primer plat és aquest risotto mariner. Un plat deliciós que aportarà iode, sodi i proteïnes a la teva taula.

Espardenyes saltejades amb rossinyols

Espardenyes saltejades amb rossinyols

Un primer plat lleuger i fàcil de preparar que et sorprendrà.

Escudella i carn d'olla

Escudella i carn d'olla

Al menú de Nadal no pot faltar mai l’escudella i carn d’olla.  Aprèn a cuinar-la!

Amanida de patata amb salmó fumat

Amanida de patata amb salmó fumat

Una amanida molt completa des del punt de vista nutricional i una bona opció per començar l’àpat de Nadal.

Canelons

Canelons

Fer canelons no té cap secret, és una recepta entretinguda, però no hi ha cap pas especialment complicat.

Risotto de ceps

Risotto de ceps

Un arròs cremós tan fàcil de fer que et sorprendrà. Amb pocs ingredients pots aconseguir un primer per llepar-se'n els dits.

Canelons de carbassó i llagostins

Canelons de carbassó i llagostins

Si vols innovar, prova de fer aquesta varietat original dels típics canelons de Nadal.

Pinya especial

Pinya especial

La pinya és una fruita tropical molt aromàtica i de sabor intens amb qualitats nutricionals molt interessants.

Segons plats

Orada al forn amb les seves guarnicions

Orada al forn amb les seves guarnicions

Una opció de peix deliciosa, de preparació senzilla i presentació molt atractiva.

Suquet de peix exprés

Suquet de peix exprés

Un plat mariner dels que sempre fan quedar bé. És tan senzill com bullir un bon peix amb patates.

Rap saltat amb pasta fresca i salsa de taronja

Rap saltat amb pasta fresca i salsa de taronja

El rap és un peix molt agraït que al plat accepta tota mena d'acompanyaments. Prova aquesta atrevida recepta!

Pollastre a la catalana

Pollastre a la catalana

Plat tradicional de la cuina de casa nostra. Porta les aromes de les cassoles de l'àvia a la teva taula.

Peix al forn

Peix al forn

Fàcil de preparar, aquest peix al forn et farà triomfar a taula. Una bona alternativa a la carn.

Pastís de peix amb salsa de pebrots

Pastís de peix amb salsa de pebrots

Un plat que sempre és benvingut a taula, fi, gustós i que no presenta gaires dificultats.

Llobarro al forn

Llobarro al forn

Un plat de festa. La carn del llobarro és molt fina i gustosa. Té molt poc greix i moltes proteïnes.

Gambes amb salsa de mango

Gambes amb salsa de mango

Una recepta fàcil i ràpida, que marida a la perfecció les gambes amb una salsa de mango picant.

Fricandó amb moixernons

Fricandó amb moixernons

Un plat amb les aromes de la cuina de l'àvia. Anima’t i descobreix com preparar-ho.

Filet de porc amb formatge blau

Filet de porc amb formatge blau

Si vols fugir dels clàssics, prova d’innovar amb aquest plat senzill i complet.

Cremós de tomàquet amb gambes

Cremós de tomàquet amb gambes

Una bona opció si no tens gaire temps: la crema la pots deixar feta i només és qüestió de coure les gambes.

Capó farcit de Nadal

Capó farcit de Nadal

Un dels plats estrella tradicionals de les festes de Nadal. Segueix aquesta recepta clàssica per sorprendre els teus companys de taula.

Cabrit al forn

Cabrit al forn

Una proposta fàcil i que en treu tot el partit, reduint-ne els greixos i potenciant-ne el gust.

Postres

Flors de poma al forn amb caramels

Flors de poma al forn amb caramels

Amb unes pomes, caramels de toffee, mantega, sucre i farina tindràs aquestes postres tan originals.

Tronc de Nadal

Tronc de Nadal

Per als amants de la xocolata, aquesta recepta és la guinda perfecta per tancar un àpat nadalenc.  

Gelat de mandarina

Gelat de mandarina

Aprofitant que estem en plena temporada de mandarines, et proposem aquesta recepta lleugera.

Mousse de torró de Xixona amb neules i xocolata

Mousse de torró de Xixona amb neules i xocolata

Una mousse suau, esponjosa i molt airejada, amb un potent gust de torró que combina a la perfecció amb la xocolata.

Escuma de crema catalana amb pinya

Escuma de crema catalana amb pinya

Unes postres senzilles i originals, molt fàcils de fer i que sempre triomfen.

Tortell de Reis

Tortell de Reis

El tortell de Reis és un pastís típic de la cuina catalana en forma d'anella, fet de pasta de full o d'alguna altra mena, i farcit de massapà, que porta fruita.

Cafè irlandès

Cafè irlandès

Una proposta per a totes les ocasions, fins i tot si has de conduir, perquè se li pot cremar l'alcohol sense que perdi gens de gust.

Menús

Menú de Nadal

Menú de Nadal

Us proposem un menú de Nadal ben tradicional, en què no falta la típica escudella de primer, una au farcida de segon, i, per acabar, les postres més típiques d'aquestes dates, uns torrons artesans.

Menú de Sant Esteve

Menú de Sant Esteve

Després d'un dinar de Nadal contundent, us suggerim un menú de Sant Esteve més lleuger i equilibrat i que alhora pica l'ullet a la tradició, amb la inclusió d'una recepta de canelons.

Menú de Cap d'Any

Menú de Cap d'Any

Per Cap d'Any us proposem un menú que comença amb una amanida de patata molt nord-europea i que continua amb un segon plat que ens recorda a les millors preparacions franceses. De postres, una escuma de crema catalana amb pinya.

Menú de Reis

Menú de Reis

Estem al final de les festes de Nadal, així que per al dia de Reis, res millor que un menú que comença lleuger, avança amb un segon plat d'allò més vistós i acaba amb el tradicional tortell de Reis.

Comparteix aquest contingut