Afectacions a la mobilitat per la Cavalcada de Reis 2020

Amb motiu de la desfilada, es restringirà el trànsit als vehicles privats i al transport en superfície a les vies del recorregut entre les 17.00 hores i les 21.30 hores.

Durant la Cavalcada de Reis 2020 es restringirà la circulació a dins de la ciutat a vehicles amb un pes superior als 3.500 kg, excepte vehicles de servei públic, a partir de les 16.00 hores.

La Cavalcada de Reis 2020 a Barcelona, així com altres cavalcades i actes similars a diversos barris de la ciutat, comportaran diverses afectacions al trànsit en superfície.

Les restriccions més importants tindran lloc entre les 17.00 hores i les 21.30 hores al centre de Barcelona. Els districtes més afectats seran Ciutat Vella, l’Eixample, Sants-Montjuïc, i també hi podrà haver impacte sobre el trànsit a Sant Martí i a la ronda del Litoral (B10).

Dispositius de mobilitat i restriccions de vehicles

Els responsables de l’Àrea de Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament, del Departament d’Interior, de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra van acordar, en el marc del dispositiu de seguretat de la campanya de Nadal, la restricció de la circulació de vehicles pesants el dia de la Cavalcada, en línia amb la mesura adoptada ja els tres últims anys per al mateix esdeveniment. 

Així mateix, i per tal de reforçar la coordinació del conjunt del dispositiu durant l’esdeveniment, s’activarà el pla bàsic d’emergències municipals en fase d’alerta, com és habitual en aquest tipus d’actes.

Els agents de la Guàrdia Urbana establiran un ampli dispositiu de mobilitat per tal d’efectuar els desviaments corresponents, garantir el pas de la Cavalcada i minimitzar les afectacions sobre el trànsit. El cos de policia barceloní anirà reobrint progressivament els carrers a mesura que les carrosses avancin per l’itinerari previst, en funció de la situació de la Cavalcada i del trànsit en general. 

Desplaçaments a peu o en metro

Mentre duri la Cavalcada es recomana a la ciutadania que es desplaci a peu o en metro pels diferents punts de la desfilada. 

Per facilitar la mobilitat ciutadana diumenge, 5 de gener, a la tarda, el servei de metro mantindrà una oferta equivalent a la d’un dia laborable a tota la xarxa i acabarà el servei a les 2.00 hores, per ser vigília de festiu. A banda d’això, es reforçarà el personal d’atenció al públic, seguretat i neteja a les estacions més concorregudes.

TMB informa que entre les 16.00 i les 22.00 hores aproximadament hi haurà afectacions en els recorreguts de la gran majoria de línies d’autobús, que es limitaran o desviaran.

Més informació a la secció d’estat del servei del web de TMB.

Prohibicions d’estacionament

La Cavalcada comportarà prohibicions d’estacionament a diferents punts de la ciutat com la pl. Catalunya, pg. de Circumval·lació, pl. Josep Puig i Cadafalch, c. Consolat de Mar, i totes les vies de l’itinerari, incloses motos a les voreres (excloent-hi el costat del Besòs de l’av. Paral·lel, entre c. Sepúlveda i pl. Espanya) i a l’av. Icària, entre el c. Wellington i c. Ramon Trias Fargas. Es col·locaran avisos als vehicles estacionats a les vies de l’itinerari perquè el dia 5,els seus conductors no els deixin en aquests llocs a partir de les 07.00 hores.

A més, el dia 5 a partir de les 8.00 hores es deixaran fora de servei els parquímetres dels trams de carrer següents: 

  • Pg. Circumval·lació (costat de muntanya), entre el c. Wellington i l’av. Marquès de l’Argentera.
  • Av. Icària (costat de muntanya), entre el c. Wellington i el c. Ramon Trias Fargas.

Bicing

A partir de les 13.00 hores es deixaran fora de servei i es retiraran les bicicletes de totes les estacions del Bicing de les vies afectades pel recorregut.

Durant la Cavalcada de Reis 2020 es restringirà la circulació a dins de la ciutat a vehicles amb un pes superior als 3.500 kg, excepte vehicles de servei públic, entre les 16.00 hores i les 22 hores.

Consulta l’estat del trànsit

Comparteix aquest contingut