Afectacions a la mobilitat per la Cavalcada de Reis 2019

Amb motiu de la desfilada, es restringirà el trànsit als vehicles privats i al transport en superfície a les vies del recorregut entre les 17 hores i les 21.30 hores.

Durant la Cavalcada de Reis 2019 es restringirà la circulació a dins de la ciutat a vehicles amb un pes superior als 3.500 kg, excepte vehicles de servei públic, entre les 16 hores i les 22 hores.

La Cavalcada de Reis 2019 a Barcelona, així com d’altres cavalcades i actes similars a diversos barris de la ciutat, comportaran diverses afectacions al trànsit en superfície.

Les restriccions més importants tindran lloc entre les 17:00 hores i les 21:30 hores al centre de Barcelona. Els districtes més afectats seran Ciutat Vella, l’Eixample, Sants-Montjuïc, i també hi podrà haver impacte sobre el trànsit a Sant Martí i a la Ronda Litoral (B10).

Dispositius de mobilitat i restriccions de vehicles

Els responsables de l’Àrea de Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament, del Departament d’Interior, de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra van acordar, en el marc del dispositiu de seguretat de la campanya de Nadal, la restricció de la circulació de vehicles pesants el dia de la Cavalcada, en línia amb la mesura adoptada ja els dos últims anys pel mateix esdeveniment. 

Així mateix, i per tal de reforçar la coordinació del conjunt del dispositiu durant l’esdeveniment, s’activarà el pla bàsic d’emergències municipals en fase d’alerta, com és habitual en aquest tipus d’actes.

Els agents de la Guàrdia Urbana establiran un ampli dispositiu de mobilitat per tal d’efectuar els desviaments corresponents, garantir el pas de la Cavalcada i minimitzar les afectacions sobre el trànsit. El cos de policia barceloní anirà reobrint progressivament els carrers a mesura que les carrosses avancin per l’itinerari previst, en funció de la situació de la Cavalcada i del trànsit en general. 

Desplaçaments a peu o en metro

Mentre duri la Cavalcada es recomana als ciutadans que es desplacin a peu o en metro pels diferents punts de la desfilada. 

Per facilitar la mobilitat ciutadana dissabte, 5 de gener, a la tarda, el servei de metro es reforçarà amb més trens a totes les línies convencionals, que circularan amb intervals d’entre 3 i 5 minuts. A més, la xarxa de metro funcionarà tota la nit, perquè és dissabte. A banda, es reforçarà el personal d’atenció al públic, seguretat i neteja a les estacions més concorregudes.

TMB informa que entre les 16.30 i les 21.30 hores hi haurà afectacions en els recorreguts de les següents línies d’autobús: D20, D40, D50, H12, H14, H16, V7, V9, V11, V13, V15, V17, V19, 13, 19, 21, 39, 46, 47, 52, 55, 59, 65, 67, 79, 91, 109, 120 i 150.

Més informació a TMB.

Prohibicions d’estacionament

La Cavalcada comportarà prohibicions d’estacionament a diferents punts de la ciutat com a Plaça Catalunya, Passeig de Circumval·lació, Plaça Josep Puig I Cadafalch, carrer Consolat de Mar, i totes les vies de l’itinerari, incloses motos a les voreres (excloent el costat Besòs de l’av. Paral·lel, entre Sepúlveda i pl. Espanya) i a l’Avinguda Icària, entre Wellington i Ramon Trias Fargas. Es col·locaran avisos als vehicles estacionats a les vies de l’itinerari perquè el dia 5,els seus conductors no els deixin als llocs a partir de les 07.00 hores.

A banda, el dia 5 a partir de les 11:00 hores es deixaran fora de servei els parquímetres de totes les vies afectades pel recorregut.

Bicing

A partir de les 13.00 hores es deixaran fora de servei i es retiraran les bicicletes, de totes les estacions del Bicing de les vies afectades pel recorregut.

Durant la Cavalcada de Reis 2019 es restringirà la circulació a dins de la ciutat a vehicles amb un pes superior als 3.500 kg, excepte vehicles de servei públic, entre les 16 hores i les 22 hores.

Consulta l’estat del trànsit

Comparteix aquest contingut