Barcelona Energia es connecta a l’àrea metropolitana

Barcelona Energia es connecta a l’àrea metropolitana

16/10/2018 - 19:18

Energia. L’AMB inicia els tràmits perquè 36 municipis es puguin proveir de l’energia de proximitat i cent per cent renovable de la comercialitzadora municipal.

Barcelona Energia, l’operador municipal d’energia de proximitat i cent per cent renovable, podrà subministrar electricitat a 36 municipis després que l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) hagi iniciat els tràmits per convertir-se en client de l’empresa municipal. La comercialitzadora abasteix des de l’1 de juliol edificis i serveis de la ciutat com l’enllumenat públic o els semàfors, i a partir del gener del 2019, s’obrirà a tota la ciutadania.

La comercialització pública d’energia cent per cent verda i de proximitat suposa deixar de dependre de l’oligopoli elèctric actual i combatre els efectes del canvi climàtic amb la reducció dels gasos amb efecte d’hivernacle que es produeixen pel transport de l’energia que consumim, a més de reduir les pèrdues energètiques que es produeixen en aquest transport.

Quan s’obri a la ciutadania, a partir del gener del 2019, suposarà un pas endavant en la promoció d’una nova cultura energètica a la ciutat, oferirà assessorament als usuaris i les usuàries per a una eficiència més gran en el consum i també promourà l’autogeneració d’energia fotovoltaica. Es preveu que podrà donar subministrament a unes vint mil famílies de l’àrea metropolitana.

Impuls a la transició energètica

La posada en marxa de la comercialitzadora pública pretén liderar la transició cap a la sobirania energètica de la ciutat, l’aposta per la generació renovable local i el foment d’un consum més responsable i racional de l’energia.

Barcelona Energia comercialitza la producció que genera des de les plantes que actualment gestiona i explota: 41 plantes fotovoltaiques instal·lades en edificis municipals, la planta de valorització energètica de Sant Adrià de Besòs i la planta d’aprofitament energètic de biogàs de l’abocador del Garraf.

Independència de les grans elèctriques

Barcelona Energia és la comercialitzadora elèctrica cent per cent pública més gran de l’Estat, que ja està inspirant altres administracions locals, com els ajuntaments de Cadis o Pamplona.