Cap de setmana: Atletisme popular amb el Correbarri, cinema fet a Barcelona i teatre per a joves

Cap de setmana: Atletisme popular amb el Correbarri, cinema fet a Barcelona i teatre per a joves

10/10/2018 - 13:55

Oci i temps lliure. La cursa entre districtes, llargmetratges i curtmetratges rodats o produïts a la ciutat i festival d’arts escèniques per a joves amb formats nous i tallers sobre coreografia, teatre sensorial i escriptura.

El cap de setmana ens porta la competició atlètica coneguda com a ‘Correbarri’, que aquest any arriba a la setena edició i permetrà saber quin dels deu districtes és el més ràpid. El festival Pantalla Barcelona projectarà fins a mitjan desembre en quatre centres cívics i tres sales de cine cinema rodat o produït recentment a la ciutat. De l’11 al 13 d'octubre se celebra també el festival de teatre jove RBLS, que posa en escena, mitjançant formats nous, els interessos i les inquietuds dels joves d’entre 13 i 20 anys.

Connecteu-vos al web del Cap de Setmana!

Diumenge, 14 d’octubre, a partir de les nou del matí, se celebrarà una nova edició d’una competició d’atletisme popular: el Correbarri. Els competidors i competidores, a més de participar-hi individualment, també ho fan representant un dels deu districtes de la ciutat. Així, cada districte es converteix en un equip, amb el seu color corresponent.

Per a la classificació final es té en compte l’ordre d’arribada dels 35 primers corredors i de les 15 primeres corredores de cada districte. La cursaun recorregut de 10 quilòmetres i començarà i acabarà a la plaça del Mar, a la Barceloneta. El districte de Sant Martí va guanyar les quatre primeres edicions d’aquesta competició, i Sant Andreu, les dues darreres.

Festival cinematogràfic

Aquesta setmana ha començat la segona edició del festival Pantalla Barcelona, que fins al 12 de desembre presentarà set llargmetratges i set curts rodats o produïts recentment a Barcelona. Les pel·lícules es projectaran en quatre centres cívics i tres sales de cinema de diferents districtes de la ciutat.

El festival pretén estimular i consolidar la difusió de la cinematografia realitzada, rodada o produïda a Barcelona i donar-la a conèixer a la ciutadania. Entre les pel·lícules que s’hi exhibiran destaquen La piel fría, de Xavier Gens; Tots els camins de Déu, de Gemma Ferraté; La llibreria, d’Isabel Coixet; Tierra firme, de Carlos Marqués-Marcet, i la docuficció Transeúntes, de Luis Allier. Consulteu-ne tota la programació clicant aquí.

Els interessos teatrals dels més joves

Fins al dissabte se celebra també el festival d’arts escèniques RBLS, concebut per acostar el teatre als nois i noies, especialment els que tenen entre 13 i 20 anys. El festival, que té lloc al Teatre Tantarantana, permet veure obres innovadores i amb formats nous com El agitador VórtexCospress i Los bancos regalan sandwicheras i chorizos. També ofereix tallers sobre coreografia de teatre musical, teatre sensorial i escriptura teatral.