Cap de setmana: El Poblenou, Horta, la Bordeta, el Farró i Vallvidrera s’engalanen per a la festa major

Cap de setmana: El Poblenou, Horta, la Bordeta, el Farró i Vallvidrera s’engalanen per a la festa major

05/09/2018 - 14:54

Oci i temps lliure. Cultura popular, activitats per a infants i gent gran, balls i concerts, tast de paelles i tornejos esportius.

Les vacances s’estan acabant, però l’alegria i la disbauxa, no. Aquest setembre molts barris de Barcelona viuen la festa major, amb desenes d’actes lúdics, culturals i educatius per a tots els públics i totes les edats. La Bordeta, Horta, el Farró, Vallvidrera i el Poblenou són alguns dels barris que aquests dies estan de festa grossa, amb tradicions ben arrelades com les cercaviles, els correfocs, les sardanes, els castellers, els bastoners, el bestiari i molt més. Aquest cap de setmana ofereix la possibilitat de viure uns dies emocionants i plens de cultura popular.

Connecteu-vos al web del Cap de Setmana!

La Festa Major del Poblenou marca en el calendari l’inici d’un nou curs i la fi de les vacances d’estiu. Malgrat això, els carrers no estan tristos, i durant deu dies el barri es vesteix de gala i s’omple amb més de cinc-centes activitats i actes festius preparats per al veïnat. Aquest cap de setmana està farcit d’actes per gaudir de la festa.

Divendres a la tarda es fa la inauguració de l’exposició “Festa Major del Poblenou” al Centre Cívic Can Felipa, amb la mostra retrospectiva dels últims treballs col·lectius del Fotoclub Poblenou. Dissabte a la tarda, després de la cercavila, l’Assemblea Feminista La Filadora del Poblenou, el col·lectiu de dones, lesbianes i transsexuals contra l’heteropatriarcat i les violències masclistes, obrirà la festa amb la lectura del pregó, que donarà pas a la tradicional lectura dels versots. Després hi haurà un sopar popular, concerts i balls populars a diversos punts del barri.

Diumenge la festa començarà a les vuit del matí amb la traca matinera i les matines. Després se celebrarà la 23a Cursa Atlètica Poblenou i, a quarts de dotze del migdia, la Diada Castellera, amb la col·laboració de la Colla Castellera Jove de Barcelona, els Castellers de Figueres i d’Esparreguera. Al migdia es farà un vermut, una paella popular i, a la tarda, una festa per a la gent gran, jocs i activitats culturals i lúdiques. Consulteu el programa d’activitats aquí.

Horta també està de festa

Del 7 al 16 de setembre, Horta està també de festa major, i durant deu dies els veïns i les veïnes viuran intensament els concerts, els balls, els àpats populars, les activitats infantils i els tornejos esportius que s’han organitzat per a tota la família. La plaça d’Eivissa i el parc de les Rieres d’Horta són els espais principals de la festa, que s’estén per tot el barri.

Divendres la festa comença amb una tarda d’havaneres i un sopar de festa major. Dissabte hi haurà un concurs de petanca i una caminada popular i, a la tarda, la cercavila recorrerà el barri i després es llegirà el pregó de la festa, que serà a càrrec de l’esportista i nedadora Erika Villaécija. A la nit El Sobrino del Diablo oferirà un concert familiar. L’endemà, la festa continuarà amb les matinades, i després hi haurà una xocolatada popular, una ballada de sardanes, un correfoc infantil, la Nit Feminista i un sopar d’entitats. Consulteu el programa de la festa aquí.

Gresca a la Bordeta, el Farró i Vallvidrera

La festa major a la Bordeta va començar a finals d’agost, però aquest barri de Sants-Montjuïc la celebrarà encara fins al 15 de setembre. Per al divendres s’han organitzat jocs d’aigua i un toro mecànic per a infants, un sopar de germanor, ball amb discomòbil i una festa remullada a Can Batlló. Per al dissabte, un dinar de festa major, l’espectacle The Love Boat i la nit de concerts. Diumenge està dedicat als infants i les persones grans i el dia s’acabarà amb un espectacle pirotècnic.

Aquest cap de setmana també estan de festa major els barris del Farró i de Vallvidrera, al districte de Sarrià – Sant Gervasi. Cinema familiar en català, paradetes d’artesania, tast de paelles, cercavila i concerts populars són algunes de les activitats que s’hi han organitzat.

Comparteix aquest contingut