Es redueix el nombre d’abandonaments de gats i gossos durant el primer semestre del 2022

Es redueix el nombre d’abandonaments de gats i gossos durant el primer semestre del 2022

18/08/2022 - 12:09

Benestar animal. Durant aquest primer semestre el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona ha rescatat un 20% menys d’animals de companyia respecte al mateix període de l’any passat.

Durant el primer semestre d’enguany s’ha reduït prop d’un 20% el nombre d’entrades d’animals al Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) respecte al mateix període de l’any passat. Una tendència a la baixa que es repeteix des del 2016, gràcies a les campanyes de conscienciació i de tinença responsable. A més, 150 gossos i 123 gats han estat adoptats des de principis d’any.

En concret, durant aquests primers sis mesos han entrat al centre 294 gossos, mentre que durant aquest mateix temps el 2021 van ser-ne 315; i 227 gats, respecte als 319 de l’any passat. La primera causa d’abandonament d’animals ha estat les cadellades no desitjades, i en el cas dels gossos, a més, la majoria són de races considerades potencialment perilloses. 

Malgrat aquestes dades, prop de 200 gossos i 100 gats esperen al CAACB que una família els doni una segona oportunitat, com la Zhemi, l’Omar, el Tigre, el Coco i la Nala. Es calcula que un 14% dels animals que s’abandonen viuen de manera permanent als centres d’acollida. Per això aquest estiu es manté activa la campanya “Adopta un invisible”, per impulsar l’adopció responsable i trobar una família per als animals de companyia que fa temps que són al centre per l’edat o perquè tenen alguna malaltia crònica.

L’adopció és un acte de responsabilitat, de solidaritat i d’humanitat molt gratificant, tant per a qui adopta com per a l’animal adoptat. Tot i això, cal ser conscient que els animals no són joguines, sinó éssers vius que necessiten rebre atencions i afecte durant tota la seva vida. Per tant, abans d’adoptar, és important tenir en compte el tipus d’animal, la mida, el pèl, l’edat, el sexe i el temps que li podem dedicar. 

El personal del CAACB assessora des de l’inici a la persona adoptant perquè pugui escollir l’animal que s’adaptarà millor a les característiques de la seva nova llar.