La innovació municipal es presenta a l’Smart City Expo World Congress

La innovació municipal es presenta a l’Smart City Expo World Congress

14/11/2018 - 15:04

Tecnologia. L’estand de l’Ajuntament mostra els projectes creats per resoldre els reptes de la ciutat en matèria d’habitatge, mobilitat, comerç, participació i serveis socials.

Com cada any, l'estand municipal de l’Smart City Expo World Congress presenta una mostra dels projectes creats per resoldre els reptes de la ciutat en matèria d'habitatge, mobilitat, comerç, participació i serveis socials i democratitzar els àmbits en què transcorre la vida quotidiana de la ciutadania.

En matèria d’habitatge, es presenta E-notaris, una plataforma per digitalitzar les transaccions patrimonials a la ciutat; l’observatori d’habitatge, projecte que centralitza, integra i analitza el màxim de dades estadístiques d’habitatge en l’àmbit metropolità per obtenir dades sobre lloguer, compravenda de pisos buits o rehabilitació d’habitatges, i l’actualització de l’Iris, amb nous camps als formularis per recollir peticions ciutadanes en aquest àmbit.

En matèria de mobilitat, es presenta el nou servei de Bicing, que es caracteritza perquè incrementa la cobertura territorial i el nombre de bicicletes, elèctriques i mecàniques, i també les estacions dotades de nous mecanismes d’accés; la xarxa de bus d’altes prestacions, amb més connectivitat i freqüència de pas; la intel·ligència semafòrica, per adequar el trànsit segons l’horari, i finalment, els nous models de bus elèctric.   

En matèria de comerç, es presenten el Viba, un sistema de fidelització del comerç de proximitat amb aplicació mòbil i targeta per acumular descomptes i promocions, i el Rec, un nou mitjà de pagament  digital per fomentar el comerç de proximitat, apoderar la ciutadania i enfortir les xarxes associatives.

En matèria de participació ciutadana, es presenten les últimes novetats de decidim.barcelona, la plataforma digital de participació ciutadana de codi obert.

En matèria de drets socials, es presenta l’aplicació mòbil Vincles BCN, un projecte d’innovació social per reforçar les relacions de les persones grans que se senten soles i millorar-ne el benestar a través de la tecnologia digital i del suport d’equips de dinamització social.