La lluita contra el canvi climàtic, a debat a les jornades “Dies pel clima”

La lluita contra el canvi climàtic, a debat a les jornades “Dies pel clima”

09/11/2018 - 17:06

Del 9 al 14 de novembre s’organitzen diverses activitats dirigides a la ciutadania i les institucions.

Les polítiques municipals tenen un paper clau en la lluita contra el canvi climàtic, i amb les jornades “Dies pel clima” s’hi vol posar èmfasi amb un seguit d’activitats dirigides a la ciutadania i les institucions.

Pel que fa a Barcelona, el full de ruta és el Pla Clima, premiat com el millor pla de les ciutats europees pel Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia, i també certificat per la xarxa de ciutats pel lideratge climàtic C40 per la seva qualitat.

La finalitat d’aquest document és promoure una ciutat sosteniblerebaixar-hi les emissions per ciutadà un 45% de cara a l’any 2030 i que sigui neutra en carboni l’any 2050, per reduir les emissions contaminants i mantenir l’augment de temperatura del planeta per sota d’1,5 ºC, que són també els objectius fixats per l’Acord de París del 2015.

El pla inclou 242 mesures que tenen com a fi mitigar els efectes del canvi climàtic, fer que la ciutat s’adapti a les conseqüències, oferir l’atenció especial a les persones més vulnerables i aconseguir la corresponsabilitat ciutadana en aquesta lluita.

Principals activitats dels “Dies pel clima”

  • 12 de novembre: Programació sobre resiliència i regeneració urbana dins de la Barcelona Resilience Week. Climate Action and Resilience.
  • 13 i 14 de novembre: Debat amb alcaldes i responsables polítics amb la C40 Regional Meeting i el “C40 Talks: Cities getting de job done”. En el marc de l’Smart City Expo World Congress.
  • 14 de novembre: Jornada “Dones: liderant la lluita contra el canvi climàtic”.

Consulteu aquí tota la informació sobre les jornades dels “Dies pel clima”.