Les carpes del mercat provisional de Sant Antoni deixen pas a més espai per al veïnat

Les carpes del mercat provisional de Sant Antoni deixen pas a més espai per al veïnat

10/11/2018 - 17:21

Urbanisme. El tram de la ronda ocupat fins ara per les carpes s’obrirà al públic el 13 de desembre.

El tram de la ronda que ocupava el mercat provisional de Sant Antoni es transformarà en un espai per a l’ús veïnal més verd i més confortable, que també afavorirà la dinamització del teixit comercial del barri.

Aquesta darrera setmana ha començat el procés de desmuntatge d’un element que ja s’havia convertit en part del barri: les carpes del mercat provisional de Sant Antoni. Un cop reobert l’edifici del mercat, la primavera passada, i traslladades les parades, ara és el moment de tornar la ronda al barri.

El projecte de recuperació de la via inclou l’adequació de la llosa que sostenia les carpes, la instal·lació de mobiliari urbà nou, com bancs i cadires, i l’ampliació de la xarxa d’enllumenat. A més, per millorar el confort i el caràcter de punt de trobada de l’espai, s’hi plantaran 48 arbres i es pintaran jocs infantils al paviment.

A finals de novembre s’acabaran de retirar les estructures del mercat provisional de Sant Antoni, cosa que permetrà iniciar les actuacions. Està previst que l’espai es pugui gaudir a partir del 13 de desembre.

Reforma definitiva de la ronda

Es preveu que a principis del 2020 s’iniciïn els treballs definitius de remodelació per transformar la ronda de Sant Antoni en un eix més verd i pacificat, on els vianants, les bicis i el transport públic guanyin espai. El projecte de reurbanització s’elaborarà a partir de la recollida de les demandes i reivindicacions dels agents del barri (veïnat, comerciants i entitats) perquè el futur de la ronda es decideixi d’una manera consensuada.

L’actuació prevista es dividirà en dues fases: la primera, entre els carrers del Comte d’Urgell i de Floridablanca, i la segona, des del carrer de Floridablanca fins a la plaça de la Universitat.