Millores en la seguretat de la navegació del Port Olímpic

Millores en la seguretat de la navegació del Port Olímpic

23/07/2022 - 11:46

Urbanisme. L’execució dels treballs durarà tres setmanes i es garantirà en tot moment la mínima afectació al funcionament del port.

Aquesta setmana han començat els treballs per substituir les marques laterals ubicades davant la platja del Somorrostro que serveixen d’ajuda a les embarcacions en les maniobres d’entrada i sortida del Port Olímpic. L’actuació durarà tres setmanes i té un pressupost de prop de 200.000 euros.

Els treballs s’estan fent amb l’ajuda d’una grua situada en una embarcació i d’un equip de bussos, i no han d’alterar la navegació del port. Només es restringeix la navegació d’entrada i de sortida durant les maniobres d’atracament i desatracament d’aquesta embarcació, cada dia, de dilluns a divendres, a les 7.00  i a les 14.00 hores, durant un temps aproximat de 15 minuts. 

Les marques laterals són un tipus de balisa de forma tubular, metàl·lica, fixada al fons marí i que sobresurt per sobre del nivell del mar. Tenen la funció d’indicar els costats dels canals de navegació a l’hora d’aproximar-se o sortir de la bocana del port. És per això que són de color i estan dotades d’elements lluminosos que orienten les embarcacions a l’hora de fer aquestes maniobres.

La renovació d’aquests elements de seguretat és necessària a causa dels danys estructurals ocasionats pels temporals dels últims anys i les mateixes dinàmiques marines.