Sant Andreu aporta gairebé 250.000 kWh al nou operador BCN Energia

Sant Andreu aporta gairebé 250.000 kWh al nou operador BCN Energia

06/07/2018 - 13:05

Medi ambient i sostenibilitat. Destaca especialment la pèrgola de Bon Pastor que aporta més de la meitat d'aquesta quantitat, 134750 kWh.

Destaca especialment la pèrgola de Bon Pastor que aporta més de la meitat d'aquesta quantitat, 134750 kWh.

Al Districte de Sant Andreu hi ha nou equipaments que aporten una part de l’electricitat que ofereix BCN energia. Tots ells tenen plaques solars a la teulada que permeten abastir aquests espais i que, a més, generen un excedent. El barri que en té més és Trinitat Vella. En podem trobar al Centre Cívic, la Biblioteca i la mitgera. En el cas del barri de Sant Andreu, aquesta infraestructura es troba a la Biblioteca de Can Fabra i al Casal de Barri Can Portabella.També es produeix electricitat al CEE Pont del Dragó, a La Sagrera, i als Centres Cívics de Baró de Viver i Navas.

A més de tota aquesta infraestructura, el Bon Pastor acull una pèrgola fotovoltàica, un ombracle en el qual s’han instal·lat plaques solars per tal de generar energia a l’espai públic. Fins ara, aquesta infraestructura s’utilitzava per abastir els fanals del carrer, ara aporta una quantitat molt important a la nova xarxa electrica de la ciutat. És la segona infraestructura que més electricitat produeix, més de 130000 kWh, lluny tot i així de la placa fotovoltàica del Fòrum que genera més de mig milió de kWh.

La comercialització d’energia cent per cent verda i de proximitat suposa deixar de dependre de l’oligopoli elèctric actual i combatre els efectes del canvi climàtic amb la reducció dels gasos amb efecte d’hivernacle que es produeixen pel transport de l’energia que consumim, a més de reduir les pèrdues energètiques que es produeixen en aquest transport. S’estima que el seu ús permetrà un estalvi anual de prop de 710.000 euros per l’Ajuntament. A partir de 2019, també es preveu que podrà donar subministrament a unes 20.000 famílies de l’àrea metropolitana.