Una gran oreneta, el nou espai de joc singular als jardins de la Indústria

Una gran oreneta, el nou espai de joc singular als jardins de la Indústria

29/10/2019 - 12:13

Infància. Al parc Central de Nou Barris també s’ha obert una nova zona lúdica infantil que inclou dues balenes gegants.

La canalla del barri de la Sagrada Família ja pot jugar a la gran oreneta dels jardins de la Indústria. Aquest nou espai de joc singular, que inclou també altres figures d’animals més petites, vol crear un entorn lúdic que estimuli la imaginació dels nens i nenes i el vincle amb la natura.

L’àrea lúdica inclou tobogans, plataformes, rampes, jocs d’equilibri, xarxes, gronxadors i altres elements de joc en un espai obert amb zones d’estada per als acompanyants. A més, s’hi han afegit elements nous de mobiliari urbà i més vegetació.

La renovació de l’espai lúdic s’ha fet seguint els criteris del Pla de joc 2020-2030, que vol fomentar una visió més diversa i estimulant dels espais d’esbarjo per als nens i nenes de la ciutat.

L’objectiu és incloure elements que potenciïn la creativitat i la imaginació dels infants, el desenvolupament d’habilitats psicomotores, l’experimentació, la socialització i el vincle amb la natura.

Balenes gegants a Nou Barris

Al parc Central de Nou barris s’ha obert també un nou espai de joc singular, que inclou dues balenes de grans dimensions que neden juntes i altres figures inspirades en l’ecosistema marí.

La zona lúdica inclou tobogans, un laberint, hamaques de cordes, una zona d’escalada, un vaixell amb capacitat per a diversos infants alhora i una aleta mòbil.

Una ciutat amable amb els infants

La revisió dels espais de joc a la ciutat s’emmarca en el Pla de joc per a l’espai públic, un pla pioner que es va dissenyar amb l’objectiu de construir una ciutat més amable per als nens i nenes, que afavorís el benestar, l’aprenentatge, la creativitat de la canalla i la vida de barri en uns entorns pacificats i més verds.

Les actuacions per fer de l’espai públic un lloc jugable inclouen renovar les àrees de joc infantil seguint els nous criteris, cocrear amb els infants les zones lúdiques del parc de La Pegaso i el parc Central de Nou Barris, instal·lar grans jocs singulars, com l’oreneta, la balena o el pop de Sant Andreu, i transformar els entorns de l’Escola La Pau en un espai de joc més agradable per als petits.