Banya’t de manera segura

  • Punt de vigilància a la platja
  • Grup de menors banyant-se a la platja amb salvavides
  • Grup de surfistes a la vora de l'aigua amb la taula de surf sota els braços

Banya't segur

A l'hora de banyar-se, cal tenir molt en compte els corrents. Si n'hi ha, el color de la bandera t'ho indicarà. Evita apropar-te als espigons i segueix els consells dels socorristes. 

Consulta els consells i les bones pràctiques per gaudir de les platges i el bany amb seguretat.

1. El millor bany és el bany segur. Fes el que t'indiquin en cada moment les banderes de senyalització.

2. Si fas cas dels consells dels socorristes, gaudiràs d'un bon dia de platja.

3. Neda sempre paral·lelament al trencant de les onades i no t'allunyis de la platja.

4. Si no saps nedar o no et sents prou preparat per fer-ho, banya't sempre a prop d'un socorrista, avisa'l abans d'entrar a l'aigua i procura que l'aigua no et sobrepassi la cintura.

5. No traspassis mai la zona senyalitzada amb boies grogues ni nedis a prop dels espigons.

6. No és permès caminar pels espigons, pescar-hi ni pujar-hi per saltar a l'aigua.

7. Si tens qualsevol problema, avisa el socorrista o la persona que tinguis més a prop aixecant la mà i demanant auxili verbalment. Intenta mantenir-te tranquil mentre esperes que arribi l'ajut. Si tens a l'abast un element flotant, fes-lo servir i no l'abandonis.

8. A l'hora de banyar-se, cal tenir molt en compte els corrents. Si n'hi ha, el color de la bandera t'ho indicarà. Evita apropar-te als espigons i segueix els consells dels socorristes. Si et trobes atrapat enmig d'un corrent, no nedis mai en contra, mantén-te surant i demana ajut.

9. No facis veure que tens problemes si no és cert. Pensa que quan es demana ajut s'activa un servei d'emergència, i amb la teva acció impedeixes que estigui a l'abast de qui realment el pot necessitar.

10. Si detectes la presència de meduses pren precaucions, no t'hi banyis a prop i no intentis tocar-les ni treure-les de l'aigua. De fet, el millor és no banyar-se. Evita que els nens juguin amb les meduses i, en cas de picada, demana ajut al socorrista.

11. Si hi ha roques en el trencant de la platja, respecta els senyals que ho indiquen i no et capbussis. Observar l'aigua abans d'entrar-hi és una bona manera d'evitar contusions.

12. La pesca recreativa en superfície està permesa a l’espai habilitat a la platja de la Barceloneta de 19.00 a 21.00 hores, i és lliure a totes les platges de 21.00 a 10.00 hores.

13. A la platja és millor no consumir alcohol perquè redueix els reflexos. Si se'n pren, el més convenient és no banyar-se o, si més no, refrescar-se en les dutxes abans d'entrar a l'aigua.

Les meduses

Les meduses són animals marins que viuen en aigües obertes. Neden molt lentament i a la primavera i l'estiu són arrossegades cap a les costes pels corrents.

Si es toquen les meduses, encara que estiguin mortes injecten una substància a la pell que produeix coïssor. El contacte amb els tentacles o amb les seves porcions, tant a l'aigua com en la sorra també poden causar lesions.

Banya't segur

A l'hora de banyar-se, cal tenir molt en compte els corrents. Si n'hi ha, el color de la bandera t'ho indicarà. Evita apropar-te als espigons i segueix els consells dels socorristes.