Preguntes freqüents sobre l'ús de les platges

  • Vistes del litoral barceloní

Finalització de serveis d’informació

El 28 de setembre conclouen els serveis d’informació sobre l’estat del mar i  l’ocupació de les platges de Barcelona.

El 28 de setembre s'acaba la temporada de bany d’estiu 2020 i conclou el funcionament dels serveis de salvament, socorrisme, suport al bany i informació a la ciutadania. En conseqüència, es deixa de publicar en aquest web la informació de l’estat del mar i ocupació de les platges. 

 

També comencen les tasques de desmuntatge de l’àrea d’accés amb gossos a la platja de Llevant i el Centre de la Platja tanca les portes en espera de la nova programació d’activitats de tardor-hivern.

Amb tot, recordeu que a l’espai públic cal continuar respectant les mesures de protecció per contenir la covid-19, com l’ús obligatori de la mascareta, respectar la distància de seguretat i evitar les aglomeracions.

 

Hi ha servei de salvament i socorrisme a les platges?

Un cop acabada la temporada de bany no hi ha servei de salvament i socorrisme, per la qual cosa cada usuari o usuària de la platja és responsable de les seves accions.

Puc fer esport a la platja?

Com que són espais a l’aire lliure, podeu practicar esport lliure a totes les platges, sempre mantenint la distància de seguretat i evitant les concentracions de persones.

Qui és l’autoritat competent per garantir que es compleixen les mesures preventives a les platges i per imposar sancions?

L’autoritat competent és la Guàrdia Urbana.

Quin paper té la ciutadania?

Per garantir la seguretat sanitària a les platges, és imprescindible la corresponsabilitat ciutadana. La ciutadania ha de participar activament amb el compliment de les normes establertes per les autoritats sanitàries per fer de les nostres platges un referent de sostenibilitat ambiental, de resiliència i de seguretat sanitària.

Puc utilitzar les àrees de jocs infantils o esportives?

Les àrees de jocs infantils resten obertes, i es demana la màxima col·laboració de tota la ciutadania per al bon funcionament i per a un ús adequat d’aquests espais.

Des del dia 29 de juliol, per reforçar les mesures de contenció de la covid-19, es prohibeix l’ús de les àrees esportives de calistènia ubicades a l’espigó del Gas, a la platja de la Barceloneta, i a la platja de la Nova Mar Bella.

Puc accedir als espigons de les platges?

L’accés als espigons està prohibit, d’acord amb l’Ordenança de mesures per fomentar i garantir la convivència ciutadana a l’espai públic i, més concretament, l’article 66.3.

Em poden sancionar si accedeixo als espigons de les platges?

Sí, ja que està prohibit.

Quant al règim de sancions, està recollit a l’article 67.1: “l’incompliment del que disposen els apartats primer a tercer de l’article anterior constituirà una infracció greu i està sancionat amb una multa de 750,01 a 1.500 euros.”

Finalització de serveis d’informació

El 28 de setembre conclouen els serveis d’informació sobre l’estat del mar i  l’ocupació de les platges de Barcelona.

Comparteix aquest contingut