Preguntes freqüents sobre l'ús de les platges

  • Vistes del litoral barceloní

Accés a les platges

Un nou sistema de videosensors permet configurar alertes d’aforament i fer mapes d’ocupació per distribuir adequadament els banyistes. Consulta sobre el mapa el nivell d’ocupació de cada platja.

La temporada de banys a les platges de Barcelona de l’estiu 2020 coincideix amb el procés de desescalada per la covid-19 i inclou mesures especials de control de l’aforament per garantir la distància de seguretat necessària.

Puc banyar-me a la platja?

Sí, les platges de Barcelona inicien la temporada per banyar-se, prendre el sol i fer esport, mantenint sempre la distància de seguretat de 2 metres entre persones.

Recorda que cal deixar lliure una franja de 6 metres entre la trencant de l’aigua i les primeres tovalloles, per garantir el pas dels serveis d’emergències i el passeig de banyistes.

Hi ha servei de salvament i socorrisme a les platges?

Sí, iniciada la temporada de bany, s’activa el servei de salvament i socorrisme de les 10.30 a les 19.30 hores.

Puc fer esport a la platja?

Està permès l’esport, professional i no professional, en grups de màxim 20 persones. Es permet fer turisme actiu i de natura en grups de fins a 30 persones.

Es mantenen les pistes de voleibol per a l’ús autoritzat en cada moment i s’habiliten tres zones per a la pràctica lliure de l’esport a la Nova Icària, el Bogatell i la Mar Bella en horari de 10.00 a 18.00 hores. A partir de les 18.00 hores, la pràctica és lliure a totes les platges.

Com em trobaré les platges?

L’Ajuntament de Barcelona, seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries i amb l’objectiu compartit de limitar la propagació de la covid-19, va suspendre l’execució de les reparacions i actuacions més urgents que va deixar el temporal Glòria a les platges de la ciutat, i que van afectar, entre d’altres, els locals del front marítim, la senyalització de platges, la megafonia i els panells informatius de les platges.

S’han iniciat les obres de reparació d’infraestructures (espigons, talussos,..) realitzades per part del Ministeri, que comportaran el moviment de vehicles pels accessos de les platges.

També, es continua amb els treballs de reparació i substitució de mobiliari urbà realitzats per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, com  dutxes, bancs i  passeres.

Puc anar a les platges la nit de Sant Joan?

No, les platges estaran tancades des de les 20.00 hores del 23 de juny fins les 10.00 hores del dia 24.

Les guinguetes també es tancaran a les 20.00 hores del dia 23.

Aquest Sant Joan queda’t al barri!

Hi ha normes d’ús especials per a les platges?

Es manté la necessitat d’aplicar mesures de protecció contra la covid-19 per garantir la seguretat sanitària dels banyistes.

Tot això comporta l’aplicació d’unes normes d’ús de les platges atípiques que caldrà respectar, centrant la gestió del litoral en el compliment de les mesures de seguretat, la més important de les quals és assegurar que es respecta la distància de 2 metres. En aquest sentit, l’Ordre SND/445/2020, de 26 de maig, per la qual es modifica l’Ordre SND/ 271/2020, de 19 de març, en l’article 46 apartat 5 permet als ajuntaments establir limitacions d’accés i control d’aforament que garanteixin el compliment de les mesures de seguretat.

Quin protocol de control d’afluència i aforament màxim ha dissenyat l’Ajuntament?

L’Ajuntament ha dissenyat un protocol de control d’afluència amb un aforament màxim per platja, de manera consensuada amb tots els agents que intervenen en la gestió de les platges, partint de l’experiència i el coneixement de què disposa el consistori i de l’enquesta municipal que l’Ajuntament de Barcelona fa cada dos anys, per copsar l’afluència i la valoració dels serveis a les platges.

Aquest coneixement ha permès establir que per garantir el distanciament de 2 metres cal disposar d’una mitjana d’entre 6 i 9 m2 a partir dels resultats de l’enquesta, que indiquen que el 40% de les persones que van a les platges ho fa de manera individual, mentre que el 60% ho fa en grup.

També sabem, per les pautes d’ús, que les platges que tenen més ocupació són les de Ponent —Sant Sebastià, Sant Miquel, Barceloneta i Somorrostro—, i que durant el cap de setmana a partir de dijous i en horari de tarda se n’incrementa la densitat.

Accés a les platges

Un nou sistema de videosensors permet configurar alertes d’aforament i fer mapes d’ocupació per distribuir adequadament els banyistes. Consulta sobre el mapa el nivell d’ocupació de cada platja.

Comparteix aquest contingut