Acte d'homenatge a Verdaguer al Cementiri de Montjuïc

Acte d'homenatge a Verdaguer al Cementiri de Montjuïc

02/07/2020 - 07:00

Es farà el diumenge 5 de juliol per commemorar el 118è aniversari del traspàs del poeta.

Jacint Verdaguer va morir el 10 de juny de l’any 1902 a Vil·la Joana, a Vallvidrera, i es troba enterrat al Cementiri de Montjuïc. El diumenge 5 de juliol es durà a terme davant de la seva tomba un homenatge per recordar el que és un dels autors més populars de les lletres catalanes de tots els temps.

L’acte començarà al punt del migdia amb la benvinguda per part de Jordina Boix, directora de la Fundació Verdaguer. Després hi haurà una ofrena floral en la que hi participaran els ajuntaments de Barcelona i de Folgueroles (població natal del poeta) i les associacions Amics de Verdaguer i Indrets del Record. El programa previst seguirà de la següent manera:

El cant dels ocells, interpretat pels músics Anna Soler i Pep Torras.
Perpetuïnes per a Verdaguer, per Joan Vilamala, vicepresident d’Amics de Verdaguer de
Folgueroles.
Maleïda. L’aventura de Jacint Verdaguer a l’Aneto, per l’autor Bernat Gasull i Roig.
La Maleïda (fragment), de Verdaguer, recitat per l’actriu Joana Ventura.
– 1945. Centenari del naixement de Verdaguer. Commemoració al II Concurs Parroquial de Poesia de Cantonigròs, per Teresa Clota.

La cloenda anirà a càrrec de Xavier Roviró, alcalde de Folgueroles. El baríton Salvador Molins interpretarà L’emigrant i es cantarà també l’Himne Nacional de Catalunya, Els Segadors. Els assistents rebran opuscles de record.

L’organització posa a disposició de les persones interessades un autocar per anar i tornar del Cementiri, amb sortida a les 11 h del passeig de Santa Mònica. Per a informació i inscripcions, podeu trucar al telèfon 93 317 84 68, o enviar un correu electrònic a indretsdelrecord@gmail.com.

Comparteix aquest contingut