Aniversari dels Jocs Olímpics de 1992

Aniversari dels Jocs Olímpics de 1992

22/07/2022 - 10:57

El dia 25 de juliol fa 30 anys de l'inici de la la XXV Olimpíada

Aquests Jocs van significar una gran transformació de la nostra ciutat i, l’Arxiu Històric conserva una important col·lecció amb 42 entrevistes a destacades personalitats del món polític, de l’arquitectura i l’urbanisme, i del món olímpic, que van dissenyar aquest canvi.

La secció de Fons Orals de l’Arxiu Històric va realitzar un projecte d’entrevistes a personalitats destacades del món de l’arquitectura: Oriol Bohigas Guardiola, Federico Correa Ruíz (remodelació Estadi Olímpic), Lluís Millet i Serra, i Albert Puigdomènech i Alonso i els enginyers Joan Ramon de Clascà Marín (Port Olímpic), Ramon Boixadós Malé i Enric Baucells (OCISA).

Del món polític i des de la gestió municipal i l’organització dels Jocs, destaquen les entrevistes a Jordi Pujol i Soley; Montserrat Tura Camafreita; Joan Clos i Matheu; Josep Lluís Vilaseca i Guasch (Vicepresident del COOB); Josep Maria Vila i Solans(COOB); Enric Truñó i Lagares i Jordi Parpal Marfà considerat el “pare de la Barcelona olímpica”.

Del món de l’olimpisme i la pràctica esportiva destaquen les entrevistes a João Havelange (COI I FIFA); Keba Mbaye(COI); Gerardo Seeliger Seeliger.

Per saber-ne més

Al nostre arxiu trobareu una mostra  bibliogràfica sobre aquest tema, en total més de cent trenta referències, entre guies, opuscles i manuals sobre els Jocs Olímpics de Barcelona