Tapes arqueològiques als restaurants del Poble-sec

Tapes arqueològiques als restaurants del Poble-sec

29/03/2021 - 19:36

Montjuïc. Del 28 de març al 28 d'abril, una desena de restaurants del Poble-sec ofereixen tapes inspirades en altres èpoques, en les quals pots aprofundir al Museu d'Arqueologia de Catalunya.

Del 28 de març al 28 d'abril, una desena de restaurants del Poble-sec ofereixen tapes inspirades en altres èpoques, en les quals pots aprofundir al Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC). L'Arqueotapa convida a "menjar-se l'arqueologia" tot reinterpretant, de la mà dels millors cuiners i cuineres del barri, plats tan antics com el 'moretum' de l'Antiga Roma, l'escabetx d'origen persa, la salsa de peix 'garum' o els cigrons torrats.

Aquests 10 restaurants del Poble-sec, amb l’assessorament del Museu d’Arqueologia de Catalunya, han recuperat elaboracions i mètodes de cocció d’altres moments històrics per connectar el barri amb el passat i emprendre un viatge en el temps a través d’aquestes tapes.

  • Archimissa Gastrobar: sa burrida, un plat amb cassó marinat en calent amb salsa de nous.
  • Bodega La Tieta: cigrons amb botifarra negra i dàtils.
  • Celler Cap de Suro: moretum amb salaó de verat i xips de pastanaga amb salsa de garum amb vi.
  • Carmesí: verat escabetxat.
  • Casa Xica: nare sushi de corvall, fermentada amb salsa de sake kasu, kasu-zuke.
  • El Carro Gros: ceba farcida amb carn, figues seques i espècies amb salsa de bolets i ametlla.
  • El Patán: hummus de llenties i pastanaga i croqueta de rovellons.
  • Lascar 74: seitons encurtits infusionats amb herbes autòctones.
  • Malevo: coca de recapte amb arengada fumada, albergínia, muhammara i un toc de menta.
  • Petit Montjuïc: faves amb comí, ceba i tomàquet.

L’Arqueotapa convoca un concurs a Instagram, auspiciat per Gato News, l’agenda cultural en format estovalles. El premi és un exclusiu tast de vins per a dues persones a la Sala Roma del MAC, ofert per la distribuïdora de vins Entrevins. Per participar-hi, has de compartir una imatge de la tapa que hagis tastat amb l’etiqueta #arqueotapa2021. Hi pots penjar tantes fotografies com tapes tastis. El sorteig per triar la persona guanyadora es farà el 29 d’abril i el resultat es comunicarà en forma de story a @Menjat.cat.

Aquesta primera edició de L’Arqueotapa neix de la col·laboració entre el MAC i el projecte cultural Menja’t Montjuïc, creat l’any passat per vincular l’oferta cultural de Montjuïc amb l’activitat gastronòmica del Poble-sec. La iniciativa, liderada des del restaurant Petit Montjuïc, compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona a través del programa “Impulsem el que fas” de Barcelona Activa.

Comparteix aquest contingut