Arriba la segona edició del Cruïlla XXS!

Arriba la segona edició del Cruïlla XXS!

26/05/2021 - 16:49

Cultura. Després de l’èxit de l’estrena, el Cruïlla torna a apostar pel festival en petit format.

Després de l’èxit de l’estrena, el Cruïlla torna a apostar pel festival en petit format.

 

Es pot gaudir d’un concert assegut i amb distància de seguretat? El Cruïlla en té la resposta. Fa un any, l’organització del festival va anunciar la cancel·lació dels espectacles acordats per a l’estiu passat i el consegüent ajornament per al 2021. En aquell moment, costava imaginar un espai de convivència entre la covid-19 i els esdeveniments a gran escala. Va ser aleshores quan, enmig d’un escenari de desconfinament progressiu, l’organització del festival va decidir no llançar la tovallola i presentar un format adaptat a les circumstàncies. D’aquesta manera, el Cruïlla es va convertir en Cruïlla XXS

Fidel al seu nom, aquesta edició es presentava com una versió en petit format, amb aforament reduït i distància de seguretat. L’edició d’estrena va reunir més de dos-cents artistes del món de la música, la dansa, les arts escèniques i el circ. Després del bon resultat de la iniciativa, el Cruïlla XXS torna aquest any del 3 de juny al 25 de juliol amb més de quaranta actuacions repartides en quatre escenaris: l’Estadi Olímpic, l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, el Disseny Hub i la Sala Barts (aquesta darrera, amb un únic concert).

El tret de sortida serà a càrrec de Joan Miquel Oliver. El compositor és conegut per treballs en solitari com Surfistes en càmera lenta, així com pel seu paper dins del grup mallorquí Antònia Font. Amb més de cinc àlbums discogràfics i nombroses aventures literàries de narrativa i teatre, l’artista aterrarà al Disseny Hub per fer-nos ballar a ritme de Marès a radial, Final feliç o Flors de cactus. Un mes i mig després, Ana Torroja clourà el festival. L’artista presentarà el Tour Volver en el comiat del Cruïlla XXS, on interpretarà tots els grans èxits de Mecano i cançons de la seva carrera en solitari.

A més d’aquests artistes, entre els concerts programats trobem noms com el de Víctor Manuel, Miss Caffeina, Ismael Serrano, Brigitte Laverne, Cepeda, Zoo, Rels B, Sofia Ellar o Rodrigo Leão. A més, el trap català també hi tindrà protagonisme, en una nit amb 31 FAM, Pawn Gang i Flashy Ice Cream. El Cruïlla XXS també aprofitarà l’ocasió per ampliar la relació amb grups emergents, que amb la participació en el festival tindran l’oportunitat de donar-se a conèixer a escales més grans. 

Més que música

Més enllà de les actuacions musicals, tampoc no faltarà temps per a la comèdia. Charlie Pee, Modgi, Oye Sherman, Xavi Daura, Adri Romeo, Irene Minovas, Ignasi Taltavull, Marc Sarrats i Raquel Hervás oferiran un tast del seu humor en conjunt, en un xou humorístic presentat per Tomàs Fuentes.

Consulteu aquí la programació del festival.

Més informació

Comparteix aquest contingut