'Bach Project' al Mercat de les Flors

'Bach Project' al Mercat de les Flors

04/05/2021 - 17:17

Dansa. Aquesta tetralogia de la companyia Mal Pelo se centra en l’estudi de l’obra de Johann Sebastian Bach i la seva relació amb la dansa i l’escena.

La companyia de dansa Mal Pelo ha creat una tetralogia sobre la música barroca del compositor alemany Johann Sebastian Bach. Durant els últims anys, l’estudi del contrapunt i la seva estructura han estat el centre de recerca coreogràfica i escènica de María Muñoz i Pep Ramis, juntament amb els col·laboradors que han format part de l’estudi i de les creacions.

Programa:

 • Highlands
  Del 6 al 9 de maig
  Espectacle escènic amb la mateixa formació de 16 intèrprets. Una mirada coreogràfica i dramatúrgica sobre alguns fragments de les Cantates i les Partitas (amb èmfasi en la versió de la Xacona per a quartet de veus i violí) i algunes peces de l’Art de la fuga, de J. S. Bach.
 • Concert de Joel Bardolet i Jaume Guri, violinistes
  8 de maig
  Joel Bardolet, col·laborador de Mal Pelo des del 2016, proposa un programa que reflecteix el treball sobre Bach fet en els últims anys i que ha vertebrat la relació artística entre Joel Bardolet i Mal Pelo.
 • On Goldberg Variations / Variations
  13 i 14 de maig
  Espectacle grupal per a set intèrprets sobre la música del compositor francoamericà Dan Tepfer, que interpreta les Goldberg Variations juntament amb les seves improvisacions sobre les mateixes variacions.
 • Inventions
  14 de maig
  Espectacle per a indrets singulars (espais no teatrals) per a 12 intèrprets, dividits en quartet de ballarins, quartet de corda i quartet de veus líriques. Creació amb música en directe en llocs especials per la seva sonoritat, espai i història on Mal Pelo ofereix una intervenció específica adequada al lloc i al seu esperit. Inventions forma part de la programació del Grec 2020.
 • Bach, per María Muñoz
  15 de maig
  Un solo de María Muñoz estrenat l’any 2004, sobre El clavecí ben temprat, que ha desenvolupat diferents versions i ha presentat arreu del món.
 • Bach, per Federica Porello
  16 de maig
  El solo de María Muñoz, aquest cop representat per la ballarina Federica Porello.
 • Taula rodona
  16 de maig
  Un espai de diàleg entre la coreògrafa Maria Muñoz, la ballarina Federica Porello i la directora del Mercat de les Flors, Àngels Margarit sobre la transmissió i el llegat en les peces de dansa a partir del recorregut que ha tingut el solo de María Muñoz Bach fins al dia d’avui, una reflexió que s’emmarca dins els objectius del projecte europeu DOPODO.

La companyia Mal Pelo

Formada el 1989 per María Muñoz i Pep Ramis, la companyia de dansa Mal Pelo basa el seu treball en una recerca constant de llenguatges. Durant els seus primers anys, van fer nombroses gires (Europa, Estats Units, Orient Mitjà, Canadà i Amèrica del Sud). L’any 2001, Pep Ramis i María Muñoz van impulsar L’animal a l’esquena, un centre de creació i intercanvi multidisciplinari en una masia situada a Celrà (Girona).

Mal Pelo ha rebut, entre altres, el Premi Nacional de Dansa 2002, atorgat per la Generalitat de Catalunya, el Premi Nacional de Dansa 2009 – Creació atorgat pel Ministeri de Cultura, el Premi Ciutat de Barcelona 2017 de Dansa per la transmissió de la peça Bach i la interpretació de Federica Porello i el Premi de la Crítica 2018 per l’espectacle Bach i a la interpretació de Federica Porello.

Projecte cofinançat pel programa Europa Creativa de la Unió Europea com a part de DANCE ON, PASS ON, DREAM ON.

Comparteix aquest contingut