Aquest diumenge les bicicletes volen a Montjuïc

Aquest diumenge les bicicletes volen a Montjuïc

29/09/2022 - 16:42

Esports | Mobilitat. La muntanya acull les impressionants proves de Down Urban Barcelona (DUB) i MTB Eliminator World Championship.

La vessant més monumental de la muntanya de Montjuïc, des de l'avinguda de l'Estadi fins a la plaça de Josep Puig i Cadafalch, acull aquest 2 d'octubre –de 8.30 a 18.45 h– les impressionants proves de bicicleta de muntanya Down Urban Barcelona (DUB) i MTB Eliminator World Championship. Gaudiu de l'espectacle i tingueu en compte les afectacions a la mobilitat aquest diumenge, sobretot si us hi heu de moure a peu.

La Down Urban Barcelona és una de les proves esportives més espectaculars que es poden veure a la ciutat. No és habitual veure els millors especialistes del descens fora del seu ambient habitual, els boscos i muntanyes, per baixar per les escales i obstacles de Montjuïc des de l’Estadi Olímpic Lluís Companys fins a la mateixa Font Màgica. Només 80 riders participen en aquest espectacle excepcional.
Programa:
08:30–09:00 Inscripcions i recollida de dorsals
09:00–10:00 Entrenaments
10:30 Primera mànega
11:30 Segona mànega
12:00 Lliurament de premis
Itinerari: sortida de l’av. Estadi (costat muntanya), entre el monument a Young-Cho Hwang, fins a les escales que porten a l’av. Montanyans – baixada per la vorera del costat Besòs del MNAC – Mirador del Palau – escales fins a pl. Cascades – pl. Josep Puig i Cadafalch – pl. Carles Buïgas.

L’MTB Eliminator World Championships és una prova molt nova i espectacular de cross country en què els corredors surten de quatre en quatre per fer un recorregut curt i explosiu, amb tot el públic animant concentrat al voltant. Els dos primers de cada sortida passen a la següent fase fins arribar a la gran final a quatre. Enguany Barcelona acull el Campionat del Món de la disciplina.
Programa:
11:00–12:00 Inscripcions obertes
12:30–13:00 Teams Managers Meeting
13:30–14:30 Training èlit femení i masculí
14:35–14:45 Time race UCI MTB Eliminator World Championships – Femení
14:45–15:00 Time race UCI MTB Eliminator World Championships – Masculí
15:00–15:20 Open training
15:30–15:50  1/8 finals UCI MTB Eliminator World Championships – Masculí
16:00–17:10 Finals femení i masculi – World Championships
17:15 Entrega de premis
Itinerari: circular al voltant de les places de Josep Puig i Cadafalch i de Carles Buïgas.

Afectacions a la mobilitat de Montjuïc

Per tal de permetre el pas de vianants d’una banda a l’altra de les zones per on discorre la cursa, l’organització estableix dos ponts: un al Mirador del Palau Nacional i l’altre, al pg. Jean de Forestier. El recorregut de la competició és per la part superior del pont i els vianants poden travessar per sota, a nivell de carrer.

Pel que fa a la circulació de vehicles, diumenge de 8.30 a 14 h no es pot accedir a l’avinguda dels Muntanyans ni l’esplanada d’estacionaments del costat del MNAC des del passeig de Santa Madrona (costat Besòs). Els vehicles només poden arribar a aquests aparcaments per l’avinguda des de la plaça de Sant Jordi (costat Llobregat).

Es prohibeix l’estacionament de vehicles, inclòs motos en vorera, des de les 6 h fins a les 14 h de diumenge a l’avinguda de l’Estadi (costat muntanya), des del monument a Young-Cho Hwang fins a les escales que porten a l’av. Montanyans.