Obres al voltant de la nova urbanització de Can Clos

Obres al voltant de la nova urbanització de Can Clos

24/01/2023 - 19:23

Marina. La setmana del 30 de gener al 3 de febrer, s'enderroca un mur i una escala al carrer de les Diligències. Entre el febrer i l'abril es fan connexions al col·lector del carrer dels Ferrocarrils Catalans.

Les obres de reurbanització dels terrenys de l’antiga bòbila Piulachs avancen. Es preveu que el nou parc amb passeig que connectarà Can Clos amb la resta de la Marina de Port sigui una realitat abans que acabi l'estiu. Ara es duen a terme algunes obres al voltant de l'àmbit. La setmana del 30 de gener al 3 de febrer, s'enderroca un mur i una escala al carrer de les Diligències. Entre el febrer i l'abril es fan connexions al col·lector del carrer dels Ferrocarrils Catalans.

Al carrer de les Diligències, un dels que envolta el veïnat de Can Clos, s’enderroca una escala de formigó per donar continuïtat a la vorera. Amb la modificació de la topografia dels terrenys de l’antiga bòbila, aquesta escala ja no serà necessària. Les obres d’enderroc obliguen a tallar-hi el trànsit entre el 30 de gener i el 3 de febrer. Aquesta setmana, el carrer de Diligències quedarà en atzucac a partir de la cruïlla amb els carrers de Can Clos i de la Pedrera del Mussol. Per fer possible la circulació en doble sentit, s’hi habiliten temporalment els apartadors necessaris.

A l’altra banda de tot el sector en obres, durant els tres mesos següents es treballarà per connectar la nova xarxa de clavegueram al col·lector del carrer dels Ferrocarrils Catalans. Les obres ocuparan un dels dos carrils de circulació, el cordó d’aparcament i serveis, i també la vorera, de la banda Besòs. Així, sempre quedarà un carril obert, que mentre durin les obres serà compartit per busos i trànsit en general. Les obres s’organitzen en tres fases, una per cadascun d’aquests trams:

  1. Entre el carrer del Foc i el dels Alts Forns: del 6 de febrer al 3 de març.
  2. Primera part del tram entre el carrer dels Alts Forns i el de la Foneria: del 6 al 24 de març. La parada del bus 13 es trasllada al tram següent.
  3. Segona part del tram entre el carrer dels Alts Forns i el de la Foneria: del 27 de març al 21 d’abril. La parada del bus torna al tram anterior.