Montjuïc es mou a peu, en bici i en bus

Montjuïc es mou a peu, en bici i en bus

12/06/2020 - 08:00

Mobilitat. Tota la part alta de la muntanya continua tancant-se al trànsit el cap de setmana, però amb bona part dels equipaments ja reoberts tornen a circular-hi els busos 13 i 150.

Montjuïc es consolida com el gran parc urbà de Barcelona per on cada cap de setmana milers de veïns i veïnes surten a passejar i fer esport, amb les principals vies de circulació tallades al trànsit. Bona part dels equipaments culturals de la muntanya ja han reobert les portes. Per fer-los accessibles a tothom, tornen a funcionar les escales mecàniques, i els autobusos 13, 55, 125 i 150 circularan els caps de setmana per les vies tancades per als vehicles privats.

Tota la part alta de la muntanya continuarà tancant-se al trànsit els propers cap de setmana, però el tall de la plaça d’Espanya es trasllada a la de Sant Jordi i el de la carretera de Miramar, a la plaça de Carlos Ibáñez. D’aquesta manera, cotxes i motos podran arribar fins als aparcaments disponibles al costat del MNAC, el Poble Espanyol o l’Hotel Miramar. Però romandran tancades al trànsit motoritzat les vies principals vies de la muntanya, com l’avinguda de l’Estadi o els passeigs Olímpic i del Migdia, en el mateix horari que els darrers caps de setmana: dissabtes, diumenges i festius de 9 a 21 h.

A banda de l’accés amb vehicle privat fins als punts esmentats, la línia 150 d’autobús torna a circular en cap de setmana i les línies 13, 55 i 125 tornen a travessar Montjuïc. Aquestes tres línies recuperen els recorreguts i horaris habituals, però a les zones tallades al trànsit els autobusos no superaran mai els 20 km/h per no sorprendre cap vianant ni ciclista.

Per garantir l’accés de tothom als museus i equipaments culturals i esportius que els darrers dies han reobert les portes, dimecres 10 també van tornar a funcionar les escales mecàniques que pugen i baixen de la muntanya des de l’avinguda de la Reina Maria Cristina. Només resten fora de servei les tres que pujaven per la banda dreta cap al Palau Nacional: la pujada es fa ara per la banda esquerra i la baixada, per les del passeig de Forestier (que desemboquen al carrer de la Guàrdia Urbana).

Amb el confinament de la covid-19, les 376 hectàrees de Montjuïc han esdevingut el gran espai d’esbarjo per a milers de barcelonins i barcelonines. En l’actual fase 2 de la desescalada, la muntanya reincorpora els usos culturals i de lleure que sempre ha tingut i, per tant, comença a recuperar els mitjans de transport necessaris per arribar-hi. L’Ajuntament de Barcelona, el Districte de Sants-Montjuïc i tots els operadors de la muntanya continuem treballant per millorar-hi la mobilitat de forma cada cop més sostenible i adequada a les necessitats d’aquest gran parc urbà.

Comparteix aquest contingut