Ja és aquí la Cavalcada de Reis de Barcelona 2022!

Ja és aquí la Cavalcada de Reis de Barcelona 2022!

03/01/2022 - 10:25

La nit del 5 de gener és la nit més màgica de tot l'any, amb l'arribada a la ciutat de ses majestats els Reis d'Orient. Descobreix com serà la Cavalcada!

La nit del 5 de gener sol ser la més màgica de l’any. És la Nit de Reis, quan els Savis d’Orient visiten les llars per deixar-hi regals… La festa, però, comença a mitja tarda, quan Ses Majestats arriben a Barcelona per mar i recorren els seus carrers dalt de la seva carrossa, acompanyades per un seguici format per patges i un munt de personatges que canten, ballen, fan música i saluden les nenes i els nens. La Cavalcada de Reis tanca les celebracions de Nadal amb fantasia i espectacularitat; és, sense cap mena de dubte, una de les cites més extraordinàries de l’agenda nadalenca de la ciutat.

La Cavalcada de Reis 2022 sortirà com sempre de l’avinguda del Marquès de l’Argentera (18.15 h); prèviament, l’alcaldessa haurà rebut els Mags d’Orient, que arribaran a Barcelona a bord del Pailebot Santa Eulàlia, i els haurà lliurat les claus de la ciutat. Amics com són, Melcior, Gaspar i Baltasar compartiran una sola carrossa per rebre en bloc les salutacions de la ciutadania; a més, lluiran vestits nous: la reconeguda dissenyadora Raquel Bonillo ha renovat el seu vestuari amb uns conjunts inspirats en quadres i motius artístics.

Aquestes no són les úniques novetats de la Cavalcada de Reis 2022: més inclusiva que mai, la desfilada incorpora patges que explicaran l’arribada dels Reis en llengua de signes; obrirà el recorregut la Carrossa Barcelona, un nou espai de ball i festa que comptarà amb música i coreografies de Som-hi Dansa, mentre que la carrossa de la patge Estel estrenarà una cua nova i la del carbó es posarà al dia amb un disseny d’inspiració minera, on ballaran els Brodas Bros i el seu seguici de hip hop; coneixerem també un nou personatge, el carter Olmut, un gegant de set metres d’altura construït a partir de les cartes amb els desitjos dels infants, i podrem admirar quatre autobusos històrics de la Fundació TMB amb motiu del centenari de la xarxa de bus de Barcelona. L’última novetat té a veure amb la situació sanitària que vivim: i és que, de manera excepcional, no hi haurà llançament de caramels per evitar que ningú no es tregui la mascareta per assaborir-los i evitar, també, aglomeracions puntuals per recollir les llaminadures.

El Mag LariAntigua i Barbuda i l’Esbart Maragall són altres noms propis que trobarem en una cavalcada que respirarà alegria i festa. I per seguir-la de manera segura, l’Agència de Salut Pública recomana que les i els assistents mantinguin la mascareta posada en tot moment i ocupin tot l’espai disponible. Igualment, aconsella mantenir junts tots els membres de cada grup bombolla i respectar la distància amb altres grups.

La Cavalcada de Reis 2022 serà un festival escènic i musical, un gran espectacle ciutadà que farà somiar gent de totes les edats amb un món de fantasia i de felicitat. Sigueu benvingudes i benvinguts!

Comparteix aquest contingut