Torna la Nit dels Museus a Montjuïc

Torna la Nit dels Museus a Montjuïc

12/05/2022 - 15:17

Cultura. Aquest dissabte, des de les 19 h fins a la mitjanit, aprofita la lluna plena per visitar gratis fins a 13 museus a Montjuïc i més de 80 a tota l'àrea metropolitana.

Aquest dissabte podràs tornar a gaudir de la cultura i l'entreteniment a la Nit dels Museus de BCN, amb 75 museus i equipaments oberts per a tothom gratuïtament des de les 19 fins a l'1 h. Exposicions, espais patrimonials i visites guiades conviuen aquesta nit especial amb activitats per a totes les edats, com tallers, jocs de pistes, i moltes més. Aquesta iniciativa va sorgir per primer cop a França i ja arriba a més de 4.000 museus en 40 països arreu d'Europa.

Al voltant de la muntanya de Montjuïc hi trobem 13 museus i equipaments culturals que aquest dissabte 14 de maig, de 19 a 1 h, ofereixen diverses exposicions i activitats gratuïtes per a tota la família. Recordeu que podeu arribar en metro a plaça Espanya, que dissabte a la nit no tanca, i moure’t per la muntanya amb el bus 150 (Pl. Espanya / Castell de Montjuïc), que la nit de dissabte reforça el servei i amplia l’horari fins a la 1.30 h de la matinada.

Aquestes són les exposicions i activitats que trobareu aquest dissabte a la nit en els diversos museus que envolten Montjuïc:

CAIXAFORUM
Aquest any podrem gaudir de diverses exposicions i activitats al CaixaForum de Barcelona. Podeu visitar les exposicions de “La màquina Magritte”, “Rates! Rates! Rates! La gramàtica poètica del hack” i “L’estrella de Miró. Restauració en directe del tapís”. També hi haurà un/a educador/a a disposició del públic a les sales d’exposicions per a qualsevol dubte o comentari sobre aquestes.

Pel que fa les activitats, A LES 20, 21 i 22 h podreu veure el microconcert de El viatge de les mans, amb Toni Xuclà, Clàudia Cabero i Gemma Abrié, que té una durada de 20 minuts. De 19 a 21 h i dins l’espai expositiu, podeu gaudir del taller familiar “La màquina Magritte” on podreu crear les vostres pròpies imatges amb els recursos creatius de la René Magritte, la durada és de 30 minuts. A la mateixa hora disposeu d’un altre taller familiar, “Simetries”, per aprendre a crear a partir del fenomen dels reflexos amb ajuda dels miralls.

Per a totes les exposicions i activitats cal fer reserva prèvia. Els nens i les nenes han d’anar acompanyats d’un adult per poder assistir a les activitats.

PAVELLÓ MIES VAN DER ROHE
Visita lliure a la reconstrucció de l’antic pavelló alemany de l’Exposició Universal de Barcelona del 1929, una obra mestra de l’arquitectura moderna que organitza la mateixa fundació Mies Van Der Rohe.

ESPAI BOMBERS
Exposicions “Bombers de Barcelona – memòria històrica” i “Les bombes de vapor (1826-1920)”.

Visita l’espai expositiu permanent, per apropar-te a la història del cos de Bombers de Barcelona amb peces de la seva col·lecció, recursos audiovisuals i interactius, a més de les funcions i les missions dels bombers de la ciutat.

També disposeu d’activitats. A les 19, 20, 21.45 i 23.45 h podeu fer una visita guiada a l’Espai Bombers, un recorregut per l’antiga caserna del Poble-sec on podreu veure els interiors d’una bomba urbana lleugera, el vehicle que s’utilitza actualment. La duració és d’1 h aproximadament i és necessari reservar prèviament. A les 21 h projectaran una intervenció del Cos de Bombers amb una durada de 6 minuts.

MUSEU DE LES ARTS ESCÈNIQUES (MAE)
A partir de les 19 h podreu veure les exposicions de “La memòria de les arts efímeres”, “Isidre Prunés. L’escenògraf és l’estrella”, “Instal·lació de Frederic Amat per a Preludis, de Gelabert-Azzopardi Cia. de dansa” i “Els vint anys de l’Escola Integrada de Dansa de l’Institut del Teatre”. A partir de les 21 h, en canvi, disposeu de l’exposició “Niar”.

Ofereixen també diverses activitats. La visita guiada “La memòria de les arts efímeres” a les 19, 19.30, 21, 21.30 i 22.45 h, amb accés a la reserva del museu i amb una durada de 45 minuts. A les 18, 20 i 22 h no us perdeu el joc de pistes “I si el Mikado sortís a passejar la nit de Sant Joan per mirar el mar i el cel?”, també amb una durada de 45 minuts. De 19 a 20.30 h hi ha un taller infantil de titelles, on els més petits de la família podran participar en un conte i crear una titella durant 90 minuts. De 18.30 a 20 h “Bella k juga”, un taller de dansa creativa amb demostració a l’Atri per nens i nenes de 6 a 12 anys i amb una duració de 90 minuts. A les 21 i 22 h  Vols veure com balla l’alumnat més jove de l’institut del Teatre?, una dansa de l’alumnat del Conservatori Professional de Dansa que dura 1 h. Ja us podeu inscriure a les activitats del museu a la seva pàgina web.

A més, de 19 a 24 h, podeu gaudir del servei de bar a la plaça de l’Atri. Aquesta activitat no és gratuïta.

REFUGI 307
Aquesta nit dels museus, a partir de les 19 h,  podreu fer una visita guiada al Refugi, un recorregut de 400 metres pels túnels del refugi aeri que va ser excavat gràcies a l’esforç de molts veïns del barri de Poble-sec. La duració és de 20 minuts.

MUSEU D’ARQUEOLOGIA DE CATALUNYA
Visiteu l’exposició permanent del museu, més de 3000 metres quadrats dedicats a les arrels històriques de Catalunya, de la prehistòria fins a l’edat mitjana. També podreu veure “Naufragis. Història submergida”, sobre els pobles ibers.

El museu també ofereix diverses activitats. De 19 a 22 h podeu fer una visita guiada per l’exposició “Naufragis. Història submergida” amb una durada de 45 minuts, cal reserva prèvia. A les 19 i 20 h feu el taller familiar “Tots els colors”, sobre l’origen dels procediments de tenyiment que remunta molt lluny a la història. Té una durada de 45 minuts i cal inscripció prèvia. Disposeu també d’un altre taller familiar, “Converteix-te en un autèntic arqueòleg!”, per veure com és el treball d’una arqueòloga. Per tots dos els tallers cal reserva prèvia i ambdós duren 45 minuts. De 19 a 21.30 h teniu l’espectacle de recreació històrica “La legió ens visita”, on podeu veure desfilar per Montjuïc una legió romana. De 19 a 22.30 h podeu fer la visita guiada “Història destacada”, amb una durada de 15 minuts. I a les 19.30 i 20.30 h hi ha el Taller de legió, on podeu practicar la instrucció d’un soldat romà durant 30 minuts, en aquest cas també és necessària inscripció prèvia.

MUSEU ETNOLÒGIC I DE CULTURES DEL MÓN
Exposicions “Escorça- Pell- Veu / Passat- Present- Futur”, “Traços. Pintura aborigen australiana: tradició i contemporaneïtat” i l’exposició permanent “Les col·leccions del museu”.

El museu també ofereix diverses activitats. De 19.30 a 22.30 disposeu de “Comentaris a peu d’obra”, quatre objectes de quatre continents per a visites guiades diferents, cadascuna amb una durada de 15 minuts. I a les 22 i 22.30 h al pati podeu gaudir del concert de la Coral Àsia amb 25 cantants de procedència diversa, amb una durada de 20 minuts.

MUSEU NACIONAL D’ART DE CATALUNYA (MNAC)
Visiteu la col·lecció pròpia del Museu Nacional i “Donació Benet Rossell. Escriptura i trajectes”. Es recomana la reserva prèvia d’entrades.

Pel que fa a les activitats disposeu de diverses. Jocs de pistes i itineraris autoguiats (“Veig, veig molts capells”, “El robatori del bestiari”, “S’ha pintat un crim” i “Assassinat de cambra”) disponibles de 19 a 1 h. A la mateixa franja horària podeu fer la visita autoguiada “El museu dibuixat”. De 20 a 23 h “El museu, mirall del món” podeu gaudir de certes obres comentades. I de 20.30 a 24 h no us perdeu les sessions musicals, amb diverses actuacions de Paula Peso i de la Marxing Band.

FUNDACIÓ JOAN MIRÓ
Exposicions de la col·lecció Joan Miró, Für Alle Fälle: “Trapalladas, espantallos, farandulos” i “Bo Bardi apareix en el Gaudí vist per Gomis”. De 19 a 23 h, visites guiades a la col·lecció, a l’exposició “Lina Bo Bardi dibuixa” i a l’edifici de la fundació.

La nit dels museus la fundació ofereix quatre exposicions: “Col·lecció Joan Miró”, “Miró. El llegat més íntim”, “La resurrecció”(de Marcel Rubio Juliana) i “Entourage” (d’Enric Tormo). Per a totes les exposicions és necessari reservar prèviament.

MUSEU OLÍMPIC I DE L’ESPORT
Podeu veure l’exposició “Beijing 2022. Junts per un futur compartit”, sobre la primera ciutat en la història que celebra uns jocs Olímpics i Paralímpics d’estiu i d’hivern.

JARDÍ BOTÀNIC
Visita lliure al jardí i l’exposició “Totes les mediterrànies del món”. De 21 a 24 h, visites amb el guiatge de l’Associació d’Amics del Jardí Botànic. Durant la nit, acompanyament musical i observació astronòmica de la lluna plena. Es recomana portar llanterna o frontal.

Exposicions de “totes les mediterrànies del món”, “Més que abelles. Pol·linitzadors i flors, la vida en joc” i “El Gabinet Salvador”.

Pel que fa a les activitats, disposeu de visites guiades pel Jardí amb diferents recorreguts i en diversos horaris. I de 21.30 a 24.30 h a la plaça Polivalent podeu gaudir de Som aigua (Liquid Lightshow), una experiència audiovisual amb diverses projeccions.

CASTELL DE MONTJUÏC
Visita les exposicions de “Montjuïc. El parc d’atraccions” i “El funicular de Montjuïc. La conquesta de la muntanya”.

De 19.30 a 24 h disposeu de l’activitat Descoberta d’espais del castell”, de 15 minuts de duració. A més, el pati d’armes del Castell es transformarà en una zona gastronòmica variada amb bon ambient, música i menjar. Aquesta última activitat no és gratuïta.

COL·LECCIÓ DE CARROSSES FÚNEBRES
Podeu gaudir de l’exposició “La Col·lecció de Carrosses Fúnebres, un patrimoni únic a Europa”.

Pel que fa a les activitats, de 20 a 23 h disposeu de visites guiades a la col·lecció que duren 1 h. De 19 a 1 h feu la Gimcana “Descobriu la simbologia de les carrosses”.

Feu servir l’etiqueta #NitdelsMuseusBCN per piular sobre aquesta nit tan especial i comparteix amb els teus amics i familiars l’experiència.

Comparteix aquest contingut