La Zurich Marató de Barcelona es posposa al 8 de maig i l’eDreams Mitja Marató de Barcelona passa al 3 d’abril de 2022

La Zurich Marató de Barcelona es posposa al 8 de maig i l’eDreams Mitja Marató de Barcelona passa al 3 d’abril de 2022

22/12/2021 - 16:36

Amb la celebració de la Marató de Barcelona el dia 8 de maig i de la Mitja Marató el 3 d’abril s’aposta per celebrar una gran festa del running a Barcelona, amb menys incerteses i restriccions

La Zurich Marató Barcelona 2022, que s’havia de celebrar el proper 3 d’abril, canvia de data i es posposa al diumenge 8 de maig. L’eDreams Mitja Marató de Barcelona passa del 6 de març, al 3 d’abril, sempre que les condicions sanitàries ho permetin.

El retard, per part de l’empresa gestora de la cursa, en la presentació de la reserva de data a la RFEA ha suposat una coincidència amb el Campeonato de España de Zaragoza i ens ha fet plantejar-nos diferents escenaris de present i de futur per a les dues competicions barcelonines de llarga distància; la Zurich Marató de Barcelona i l’eDreams Mitja Marató de Barcelona.

Per la seva banda, l’eDreams Mitja Marató de Barcelona se celebrarà el diumenge 3 d’abril, enlloc del 6 de març com estava previst inicialment. D’aquesta manera, els/les participants de la Zurich Marató de Barcelona comptaran dins del pla d’entrenaments amb la Mitja Marató, a 4 setmanes de la cursa, com ja és habitual. Aquest motiu també ha estat un altre dels elements determinants en el canvi de data, donat que s’ha volgut garantir la viabilitat de totes dues curses.

La coincidència de la Marató amb altres grans maratons estatals i/o internacionals, tenint en compte l’aspiració que te aquesta per ser una prova amb una àmplia participació estatal, sumat a la situació de crisi sanitària mundial generada per la variant Omicron, covid 19, han estat també dos motius determinants en la presa d’aquesta decisió. El caràcter internacional de la prova, amb més d’un 50% de participació estrangera, exigeix trobar moments que redueixin la incertesa i afavoreixin la mobilitat dels/les atletes.

Tenint en compte la incidència de les diferents onades del virus al llarg de tot l’any i la climatologia fan de la primavera la millor opció per a la celebració de les dues curses.

Tanmateix, la nova data permetrà més temps i millors condicions per a la preparació esportiva dels/les atletes essencials per aquestes proves de llarga distància.

Amb les noves dates del 3 d’abril i el 8 de maig es volen oferir totes les garanties de seguretat als/les participants tant abans del viatge com durant l’esdeveniment, i que puguin viure una experiència màgica a la ciutat de Barcelona.

Comparteix aquest contingut