Els museus de Montjuïc reobren progressivament

Els museus de Montjuïc reobren progressivament

04/06/2020 - 15:25

Cultura. Al llarg d'aquest mes de juny i amb mesures de protecció contra el contagi de la covid-19 aniran obrint els museus, teatres, castell...

La reobertura dels museus i centres culturals de Montjuïc es fa, com a tota la ciutat, seguint les mesures de seguretat que marquen les autoritats sanitàries per protegir les persones usuàries i les que hi treballen: control de l’aforament, obligació de portar mascareta i instal·lació de mampares de protecció, entre d’altres. Al llarg d'aquest mes de juny, cada centre obre precisament quan té a punt aquestes mesures.

Dilluns 1 va obrir el CaixaForum amb les exposicions “Objectes de desig” i “On som. On podríem ser”. Les entrades es venen al seu web per franges horàries.

El Castell de Montjuïc i el Museu Etnològic i de Cultures del Món estan oberts des de dimarts 2. Per facilitar i dinamitzar el retorn de la ciutadania als equipaments culturals, fins al 30 de juny l’accés a tots els museus municipals té un descompte del 50% en el preu de l’entrada. L’horari provisional és de 15 a 21 h de dilluns a divendres, de 10 a 19 h els dissabtes i de 10 a 20 hores els diumenges. El Castell de Montjuïc els dissabtes també tancarà a les 20 h. Aquest diumenge, 7 de juny, com que és el primer del mes, el castell obre gratuïtament les seves portes.

Diumenge també farà portes obertes el Pavelló Mies van der Rohe, que es reobre aquest dissabte 6 amb la instal.lació estrenada just abans del tancament del març: “Re-enactment”, una intervenció artística de Laura Martínez de Guereñu que reivindica l’arquitectura de Lilly Reich a tota la resta de seccions alemanyes de l’Exposició Internacional de 1929. Durant tot el mes de juny, el preu de l’entrada està rebaixat un 50%.

El Museu Olímpic i de l’Esport reobrirà dimarts 9 amb el següent horari: de dimarts a dissabte de 10 a 18 h, diumenges i festius de 10 a 14.30 h.

El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) reobre totes les seves galeries el 10 de juny, amb un horari de dimecres a diumenge de 10 a 20 h que es mantindrà fins al 30 de setembre. Durant tot l’estiu, el MNAC ofereix a tothom una entrada 2×1, a més dels descomptes específics habituals i la gratuïtat dels dissabtes a la tarda i dels primers diumenges de mes. Donada la complexitat dels accessos, les terrasses miradors romandran tancades.

L’11 de juny, el Poble Espanyol torna a obrir les portes de dijous a diumenge amb un preu especial de 6 € i una programació cultural i d’oci a l’aire lliure durant tot l’estiu: activitats familiars, tallers d’artesania, espectacles al vespre i música en directe fins a la nit amb aforament limitat i totes les mesures de seguretat. Els bars i restaurants del recinte amplien les seves terrasses per gaudir de vermuts, dinars o sopars.

La seu de Montjuïc del Museu d’Arqueologia de Catalunya reobre divendres 12 de juny amb els horaris habituals de dimarts a diumenge, tot convidant-nos a visitar-hi l’exposició temporal “Art Primer. Artistes de la prehistòria”.

La Fundació Joan Miró també reobrirà divendres 12 per visitar la col·lecció permanent i l’exposició d’Antoni Llena. A partir del 19 de juny també s’hi podrà visitar l’exposició de Nalini Malani. Aquest mes l’horari és de divendres a diumenge d’11 a 19 h i totes les entrades es vendran a 7 € (excepte les gratuïtes). El restaurant de l’edifici està tancat.

El Jardí Botànic (i el Jardí Botànic Històric) estarà obert a partir de dilluns 15 de juny d’11 a 20 h amb una reducció del 50% en el preu de l’entrada fins al 30 de juny. Aquestes 14 hectàrees al cor de Montjuïc són una mostra de la vegetació de les cinc regions del planeta que tenen condicions de clima mediterrani. A més, dins del recinte, hi ha l’Institut Botànic (obert dissabtes, diumenges i festius), amb el gabinet de curiositats de la família Salvador, on es poden veure dos fragments del meteorit que va caure prop de Barcelona el 1704.

El Mercat de les Flors roman tancat al públic mentre prepara la programació de la propera temporada de dansa, que recupera gran part dels espectacles previstos per a aquesta primavera. Mentrestant, a més de publicar diversos espectacles i tallers en vídeo, comparteixen al seu blog les reflexions de diversos agents del sector sobre la situació de la dansa post-coronavirus.

El Teatre Lliure no ha parat d’estrenar espectacles a la seva Sala Online, incloent-hi un cicle de clàssics per a criatures i diverses sessions de l’Escola de Pensament. Ara demana l’opinió del públic de cara a obrir portes físicament, a través d’aquest breu qüestionari.

Comparteix aquest contingut