Montjuïc tindrà un camp de criquet l'any vinent

Barcelona tindrà un camp de criquet 11 la propera temporada gràcies a la iniciativa de l'equip femení de criquet que va presentar el projecte a la convocatòria dels primers Pressupostos Participatius de l’Ajuntament de Barcelona. La idea va obtenir 2.441 vots, i va convertir-se en la iniciativa amb més suports d'entre les més de 800 presentades.

..
17/11/2022 - 10:24 h - Esports Mupert

El disseny del nou camp de criquet ha comptat amb la implicació i validació de l’equip femení com a promotores i de la Federació Catalana de Criquet. Aquest novembre s’acaba d’aprovar el projecte executiu per tal d’iniciar la reforma del camp Julià de Capmany, a Montjuïc. L’obra implicarà la reforma integral del camp, amb plantació de gespa especial per a la pràctica d’aquest esport. També s’hi marcaran les línies de pitch, es crearà el túnel de batuda i s’hi instal·larà enllumenat, vestidors i una tanca perimetral.

Aquest equip femení, únic a Espanya, té com a objectiu constituir-se com a primera selecció catalana de criquet 11. Forma part del programa Criquet Jove BCN, un projecte impulsat pel Centre d’Estudis Africans i Interculturals (CEAi) i la Fundació per a l’Esport i l’Educació de Barcelona (FEEB), que des del 2012 forma part del programa Convivim Esportivament de l’Ajuntament de Barcelona per acompanyar i promoure la pràctica del criquet, com un esport identitari referent per a una gran comunitat representada a la ciutat.

El criquet va arribar a Barcelona de la mà de diverses comunitats migrants, per a qui la pràctica d’aquest esport ha esdevingut també un espai de trobada. El criquet és molt popular al Pakistan, l’Índia i Bangladesh. Tot i que un 2,3% de la població de Barcelona va néixer en aquests països (amb una representació d’un 16% al Raval o un 6,5% al Poble-sec, per exemple), fins ara no hi ha cap camp de criquet a la ciutat.