Represa progressiva de l'activitat cultural

Represa progressiva de l'activitat cultural

23/11/2020 - 17:11

Cultura. Amb la fase 1 de la nova desescalada, els cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts s'han reobert amb el 50% de l’aforament.

La Generalitat de Catalunya ha decretat un pla d’obertura progressiva de les activitats afectades per les mesures per fer front a la covid-19, entre les quals hi ha la cultura. Cada 15 dies s’avaluaran els indicadors sanitaris i, si l’evolució és positiva, s’avançarà a la fase següent i es permetran noves reobertures i ampliacions d’aforament. El pla inclou un total de quatre fases i el Govern ja ha advertit que, si els indicadors empitjoren, també es podria tornar enrere.

En la primera fase, que ha començat aquest dilluns, el pla preveu la reobertura de cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts amb el 50% de l’aforament i sempre amb un màxim de 500 persones en el cas de grans espais on el 50% fos superior a aquesta xifra. També continuen oberts museus, biblioteques i sales d’exposicions, amb un límit d’aforament ampliat del 30% fins al 50%.

En el segon tram d’obertura, que previsiblement arribarà en dues setmanes, cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts podrien obrir amb el 70% de l’aforament i un màxim de 500 persones. I museus, biblioteques i sales d’exposicions continuarien al 50%.

El 21 de desembre, el tercer tram permetria ampliar l’aforament de museus, biblioteques i sales d’exposicions fins al 70%, i cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts es mantindrien també al 70% de l’aforament amb un màxim de 500 persones.

I la quarta fase, ja al gener del 2021, mantindria tots els aforaments al 70%, però, en el cas de cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts, el màxim de persones admeses a l’interior passaria a ser de 1.000.

Comparteix aquest contingut