Portes obertes a l'energia sostenible

Portes obertes a l'energia sostenible

24/09/2022 - 09:40

Emergència climàtica. Durant la Setmana Europea de l'Energia Sostenible hi ha visites guiades especials al MNAC, al crematori del Cementiri de Montjuïc i al Districte Administratiu de la Generalitat.

Del 26 al 30 de setembre celebrem la Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2022. A Montjuïc i a la Marina, hi ha visites guiades especials per conèixer les darreres millores a l'eficiència energètica del MNAC, del crematori del Cementiri de Montjuïc i del Districte Administratiu de la Generalitat.

Aquesta campanya de sensibilització arriba amb una nova edició que pretén conscienciar de la necessitat d’implementar el nou model energètic basat en l’eficiència energètica, la producció d’energia d’origen renovable i el paper clau de la ciutadania i les comunitats en aquest nou model.

La campanya promocional de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2022 reivindica el nou model energètic com l’única tendència que no hauria de passar mai de moda. Presenta el nou model energètic com un model innovador i atractiu que, al contrari de les modes passatgeres, la societat no hauria d’oblidar al cap d’uns quants mesos.

Programa de visites

Barcelona s’hi adhereix, com cada any, amb un programa d’activitats que contribueix a amplificar aquest missatge entre els barcelonins i barcelonines. Amb aquest objectiu, la Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona (XEAB) ofereix un programa de visites a instal·lacions de tota la ciutat, exemples de l’actual transició energètica. Es tracta d’una activitat comuna a tot Catalunya que sota el títol Portes obertes a l’energia sostenible proposa que la ciutadania accedeixi a edificis i equipaments del municipi que ja disposen d’instal·lacions (públiques o privades) de producció d’energia d’origen renovable o d’eficiència energètica.

Totes aquestes visites són gratuïtes. Per assistir-hi, només cal incriure’s prèviament al web de l’Institut Català de l’Energia:

 • Portes obertes al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC)
  Dimarts 27 de 10 a 12 h. Places: 30
  Visita a les instal·lacions les instal·lacions del MNAC en matèria de millora de l’eficiència energètica.
 • Portes obertes al Cementiri de Montjuïc
  Dimecres 28 de 10 a 12 h. Places: 15 [AJORNADA]
  Visita a les instal·lacions del crematori, on la calor residual produïda als forns s’aprofita per produir l’energia tèrmica necessària per cobrir completament la demanda de climatització i aigua calenta sanitària. El projecte també inclou la renovació dels sistemes d’il·luminació actuals per instal·lar-ne d’última generació i alta eficiència.​
 • Portes obertes al Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya
  Dijous 29 de 16 a 18 h
  Visita i explicació de les instal·lacions d’energia solar fotovoltaica en règim d’autoconsum i dels criteris d’eficiència energètica utilitzats en la construcció i ús de l’edifici.