Els jardins de Can Castelló

Carrer de Freixa, 56

Situats a l’antiga finca del doctor Josep Castelló i Galvany, es caracteritzen per la seva elegància i la varietat d’espècies que presenten.

Situats a l’antiga finca del doctor Josep Castelló i Galvany, els jardins de Can Castelló es caracteritzen per la seva elegància i la varietat d’espècies que presenten.

Biodiversitat

La vegetació és important per la seva varietat d’espècies, la quantitat d’exemplars, l’edat i les dimensions. En destaquen les enormes palmeres de Canàries, les grans iuques, els castanyers d’Índies i els falsos pebroters. També s’hi troben notables exemplars de palmera datilera, i ressalten per la seva raresa els d’una planta crassa originària de Califòrnia. Dels arbustos, en destaquen els pitòspors i els baladres de gran grandària, els llorers que envolten el recinte i el marfull.

Art i arquitectura

Aquests jardins es van crear per a la casa familiar dels Castelló, un edifici amb estructura de masia que va ser construït als anys trenta. Es tracta d’un gran casalot amb un disseny molt rural: una teulada de dos vessants, grans finestrals i balconades a la façana principal i finestres de mig punt a la façana lateral. És una de les poques masies que encara es conserven a Sant Gervasi, i actualment és un centre per a la gent gran (el Casal de Can Castelló).

Paisatgisme i disseny

Els de Can Castelló són uns jardins elegants i romàntics. En destaquen els parterres de formes irregulars, arrodonits, molt ben definits, densos i de gran bellesa paisatgística. Estan replets d’arbres i palmeres, la majoria de grandària i edat considerables, ja que es van plantar al començament del segle passat.

Si els bancs que hi ha als camins garanteixen el descans i la conversa, el mur que barra el jardí garanteix el silenci i la tranquil·litat.

Hi ha detalls en què mereix la pena fixar-se pel seu encant, com les petites canalitzacions excavades a banda i banda dels camins cobertes amb còdols de riu, que els emmarquen i permeten conduir l’aigua de pluja sense que erosioni els camins.

  • Telèfon
    Informació: 010
  • Titularitat
    Centre públic
Adreça:
Carrer de Freixa, 56
Districte:
Sarrià-Sant Gervasi
Barri:
Sant Gervasi - Galvany
Població:
Barcelona

Horaris

Altres
Seccions d'aquest equipament
Pistes municipals de petanca