Jardins de l'Arboreda

Torna

  • None
  • None
  • None
  • None
  • None

Els jardins de l'Arboreda i els de Sant Cristòfol comparteixen veïnatge i pertinença a un passat comú com a part de la urbanització dels antics pisos de la Seat. Tots dos estan units per un vial que fa de cordó umbilical i obre un accés directe per als veïns al passeig de la Zona Franca. Més arrecerats i protegits que els Jardins de Sant Cristòfol, responen a un perfil de plaça dura amb arbrat de gran alçària en competència amb els edificis que encerclen els parterres.

Els pisos de la Seat formen part del passat industrial de la zona i els jardins de l’Arboreda ara ja estan plenament consolidats com a jardí urbà.

Biodiversitat

Al mig d’una rotonda, ens reben freixes de fulla gran  (Fraxinus excelsior), un cedre del Líban  (Cedrus libani) i pollancres  (Populus nigra piramidalis).
A la plaça, casuarines o pins australians  (Casuarina cunninghamiana) i acàcies de Constantinoble  (Albizia julibrissin). Als parterres hi ha falsos pebrers  (Schinus molle), bellaombres  (Phytolacca dioica), plàtans (Platanus acerifolia) i acàcies de tres punxes  (Gleditsia triacanthos inermis).
També hi trobarem pollancres del Canadà (Populus canadienses Moensch) i pins (Pinus pinea). L’àrea de jocs està envoltada de freixes (Fraxinus excelsior), xicrandes  (Jacaranda mimosifolia) i plàtans  (Platanus acerifolia).
Des de la plaça surt una rampa amb freixes i exemplars de miòpor  (Myoporum laetum), un arbre oriünd de Nova Zelanda.
Aquí el jardí s’endureix encara més amb parterres petits amb palmeres ( Washingtonia robusta), margallons  (Chamaerops humilis), sòfores  (Styphnolobium japonicum) i acàcies bordes  (Robinia pseudoacacia piramidalis).

Adreça:
Carrer de la Mecànica, 10I
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
la Marina de Port
Població:
Barcelona
Titularitat:
Centre públic

Seccions d'aquest equipament

Adreça
Carrer de la Mecànica, 10I

Comparteix aquest contingut