Jardins del Príncep de Girona

C Marina, 372*382

Els jardins ocupen l’antic pati central d'una caserna, un espai molt integrat al barri, agradable i amb força serveis.

Els Jardins del Príncep de Girona s’ubiquen en un terreny amb desnivells enjardinats. Tots els accessos, la majoria a base de rampes, condueixen a una esplanada de sauló amb jocs infantils, taules de ping-pong, un bar amb taules sota l’ombra dels pins i una àrea per a gossos. A un costat, un llac de grans dimensions, amb una filera de petites illes que el creua d’un extrem a l’altre.

Història

Els Jardins del Príncep de Girona ocupen una petita part dels antics quarters de cavalleria de Girona, que van deixar de tenir aquesta funció a principis de la dècada de 1980 i que, en la dècada següent, van passar a ser de propietat municipal. Els terrenys, de gran extensió, es van destinar a usos públics, com una escola, un aparcament i la creació de l’actual espai verd. Els jardins es van construir al pati central de l’antiga caserna militar, de la qual encara resta una part de l’edifici en un costat i que avui és seu de diferents serveis del Districte d’Horta-Guinardó.

Biodiversitat

El pendent més notable del terreny baixa des del carrer de Taxdirt i es resol amb successives terrasses – zones d’estar força ombrejades i amb grans bancals ornamentats amb massissos d’arbustos.

A la part més elevada del jardí hi ha mèlies (Melia azedarach) i als bancals, arbustos (Pyracantha angustifolia) i marfulls (Viburnum tinus); aquests darrers també molt abundants als parterres una mica atalussats que hi ha als costats dels jardins.
Els pins pinyers (Pinus pinea) donen una bona ombra al petit espai de pícnic, en algunes zones de descans i a la gran esplanada central de sauló, on també hi ha algunes palmeres de Canàries (Phoenix canariensis) i un grup de margallons (Chamaerops humilis).
Al costat de les taules de ping-pong es pot contemplar un exemplar de Ficus elastica i al voltant del llac, plàtans (Platanus hispanica). La nota de color la donen les floracions dels baladres (Nerium oleander), les buguenvíl·lies (Bougainvillea sp.) i les mates de gessamí blau (Plumbago auriculata).

  • Telèfon
    Tel.: 010
  • Titularitat
    Centre públic
Adreça:
C Marina, 372*382
Districte:
Horta-Guinardó
Barri:
el Baix Guinardó
Població:
Barcelona