Música als Parcs

Cartell amb el text: Música als parcs. Gaudeix de la fusió de la música i el paisatge - Agost 2020. Aquest agost tornen els concerts.
  • Públic en un concert de The Sey Sisters al parc de la Barceloneta
  • Retrat d'Eva Fernández
  • Concert de cloenda del cicle Música als parcs al parc del Clot
  • The Sey Sisters canten sobre un escenari a l'aire lliure
  • Un grup de persones fa una visita guiada al parc del Laberint d'Horta
  • Una orquestra actua davant del públic en un parc
  • Públic assegut escolta una orquestra en un concert en un parc

Edició 2020

El cicle Música als Parcs torna als espais verds de la ciutat aquest mes d’agost amb les mesures de seguretat oportunes.

El cicle Música als Parcs, que va néixer fa més de vint anys, torna aquest agost. Atesa l'excepcionalitat provocada per la covid-19, inicialment es va suspendre l’edició del 2020. Però en previsió de l’evolució de les fases de la desescalada, l’Ajuntament de Barcelona impulsa una edició abreujada del cicle amb totes les mesures de seguretat oportunes durant el mes d’agost per acostar la música de qualitat a tots els públics i potenciar les possibilitats dels parcs com a espais de convivència i lleure durant els capvespres i nits d'estiu.

Aquest certamen de concerts d'estiu gratuïts als jardins i parcs de la ciutat, organitzat per l'Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració dels districtes i altres entitats municipals, inclou diferents estils de música, com clàssica i jazz, entre altres.

Edició 2019

L’edició del 2019 del cicle Música als Parcs va assolir 14.200 assistents, que van omplir els diversos parcs i jardins de la ciutat. Aquest cicle de concerts estiuencs gratuïts va néixer fa 24 anys amb l’objectiu d’acostar la música de qualitat a tots els públics i fomentar la presència de joves intèrprets. Alhora, busca potenciar les possibilitats dels parcs com a espais de convivència i lleure també durant els capvespres i les nits d’estiu.

En l'edició 2019, es van oferir 44 concerts gratuïts de diferents estils, com ara música clàssica, jazz, blues i formacions d’escoles de música. Hi van actuar els músics i els intèrprets, seleccionats pel jurat en l’edició, que van oferir concerts de petit format, quartets com a màxim. Tots els músics tenien entre 16 i 35 anys.

També hi van participar escoles de música municipals, amb la voluntat de destacar la tasca educativa de les escoles municipals de música de Barcelona, que formen gran part dels músics que en el futur passaran a estudis musicals superiors.

Per donar a conèixer millor els beneficis socials i ambientals dels parcs i jardins, el 2019 es van fer visites guiades prèvies als concerts als districtes, concretament onze visites amb explicacions sobre la història, la biodiversitat i també les peculiaritats d’aquests espais. També es va fer una visita a la Fàbrica del Sol, al parc de la Barceloneta. Al voltant de tres-centes persones van poder gaudir d'aquestes activitats guiades.

Més informació al web d'Ecologia Urbana.

Edició 2020

El cicle Música als Parcs torna als espais verds de la ciutat aquest mes d’agost amb les mesures de seguretat oportunes.

Comparteix aquest contingut