Música als Parcs

Cartell amb el text: Música als parcs - Suspès
  • Públic en un concert de The Sey Sisters al parc de la Barceloneta
  • Retrat d'Eva Fernández
  • Concert de cloenda del cicle Música als parcs al parc del Clot
  • The Sey Sisters canten sobre un escenari a l'aire lliure
  • Un grup de persones fa una visita guiada al parc del Laberint d'Horta
  • Una orquestra actua davant del públic en un parc
  • Públic assegut escolta una orquestra en un concert en un parc

Suspesa l'edició 2020 de Música als Parcs

Atesa l'excepcionalitat provocada per la Covid-19, no es poden programar esdeveniments presencials de grup per celebrar el cicle de Música als Parcs d'aquest 2020.

“Música als parcs” va néixer fa més de vint anys amb l’objectiu d’acostar la música de qualitat a tots els públics i fomentar la presència dels joves intèrprets. Alhora, pretén potenciar les possibilitats dels parcs com a espais de convivència i lleure, també durant els capvespres i les nits d'estiu.

Aquest esdeveniment de concerts d'estiu gratuïts als jardins i parcs de la ciutat, organitzat per l'Ajuntament de Barcelona, inclou diferents estils de música, com ara clàssica i jazz, entre altres.

Edició 2019

L’edició del 2019 del cicle Música als Parcs va assolir 14.200 assistents, que van omplir els diversos parcs i jardins de la ciutat. Aquest cicle de concerts estiuencs gratuïts va néixer fa 24 anys amb l’objectiu d’acostar la música de qualitat a tots els públics i fomentar la presència de joves intèrprets. Alhora, busca potenciar les possibilitats dels parcs com a espais de convivència i lleure també durant els capvespres i les nits d’estiu.

En l'edició 2019, es van oferir 44 concerts gratuïts de diferents estils, com ara música clàssica, jazz, blues i formacions d’escoles de música. Hi van actuar els músics i els intèrprets, seleccionats pel jurat en l’edició, que van oferir concerts de petit format, quartets com a màxim. Tots els músics tenien entre 16 i 35 anys.

També hi van participar escoles de música municipals, amb la voluntat de destacar la tasca educativa de les escoles municipals de música de Barcelona, que formen gran part dels músics que en el futur passaran a estudis musicals superiors.

Per donar a conèixer millor els beneficis socials i ambientals dels parcs i jardins, el 2019 es van fer visites guiades prèvies als concerts als districtes, concretament onze visites amb explicacions sobre la història, la biodiversitat i també les peculiaritats d’aquests espais. També es va fer una visita a la Fàbrica del Sol, al parc de la Barceloneta. Al voltant de tres-centes persones van poder gaudir d'aquestes activitats guiades.

Més informació al web d'Ecologia Urbana.

Suspesa l'edició 2020 de Música als Parcs

Atesa l'excepcionalitat provocada per la Covid-19, no es poden programar esdeveniments presencials de grup per celebrar el cicle de Música als Parcs d'aquest 2020.

Comparteix aquest contingut