Parc de Can Dragó

Torna

  • None
  • None
  • None
  • None
  • None

Can Dragó és un gran bulevard de gairebé 12 hectàrees, ocupades en gran part per gespa amb arbres, que envolta les instal•lacions esportives que hi ha entre l'avinguda Meridiana i el passeig d'Andreu Nin.

El parc va ser dissenyat com a espai de transició entre el soroll del trànsit de la Meridiana i el silenci del cementiri de Sant Andreu. Estructurat a partir d’illes, ofereix espais arbrats i d’estada i equipaments esportius. Entre aquests destaca la piscina descoberta més gran de Barcelona.

Història

L’origen del nom de Can Dragó es remunta a la Guerra de Successió (1714), quan una companyia de les tropes borbòniques, coneguda com els dragons, es va instal·lar a la masia que en aquella època governava la zona.

Biodiversitat

L’arbrat que forma part del paisatge al llarg d’aquest bulevard inclou til·lers ( Tilia x euchlora), pollancres ( Populus nigra), robínies ( Robinia pseudoacacia), lledoners ( Celtis australis), plataners ( Platanus x hispanica) i eucaliptus ( Eucalyptus globulus).

Paisatgisme i disseny

L’espai verd està integrat per quatre illes diferenciades, cadascuna de les quals té una funció específica. A les dues primeres illes hi ha les instal·lacions esportives. En concret, la segona conté una piscina descoberta coneguda entre el veïnat com el llac i que és la piscina municipal més gran de la ciutat. La tercera i la quarta són grans espais verds que fan les funcions de plaça, zona de repòs, àrea de jocs infantils i camp de futbol.

Art i arquitectura

En una zona intermèdia del parc hi ha un petit turó cobert de gespa, on es troba una rèplica de l’escultura Aurigues olímpics, de Pau Gargallo, l’original de la qual està instal·lada a l’Estadi Olímpic.

Adreça:
C Rosselló i Porcel, 7
Districte:
Nou Barris
Barri:
Porta
Població:
Barcelona
Titularitat:
Centre públic

Horaris

Adreça
C Rosselló i Porcel, 7

Telèfon

Tel.:
010

Comparteix aquest contingut