Parc del Mirador del Migdia

Passeig del Migdia, 156 - 174

Si voleu contemplar una vista excepcional sobre Barcelona, el parc del Mirador del Migdia és un dels millors llocs per fer-ho.

La vocació paisatgística d’aquest parc es tradueix en una imatge més forestal que no pas de jardí. El sol hi toca de ple, la llum és intensa i els camins, tot fent ziga-zaga, s’enfilen, pugen i baixen pel pendent del terreny, unint els balcons-mirador que permeten gaudir d’una vista panoràmica sobre Barcelona magnífica.
Aquest parc és un lloc molt bo per anar a passejar o per passar-hi un dia de descans, ja que disposa d’un gran espai de pícnic sota l’ombra dels pins i un bar des d’on es poden contemplar unes postes de sol excepcionals.

Història

El parc del Mirador del Migdia ocupa un dels últims sectors que restava per urbanitzar a finals del segle XX al vessant sud de la muntanya de Montjuïc. Va ser planificat al mateix temps que es va projectar l’Anella Olímpica dels Jocs del 1992, situada en aquesta muntanya.

Biodiversitat

Així, el parc del Mirador del Migdia és ric en pins blancs (Pinus halepensis) i pins pinyers (Pinus pinea), alzines (Quercus ilex) i xiprers (Cupressus sempervirens). Al parc del Mirador del Migdia també hi ha oliveres (Olea europaea), acàcies (Robinia pseudoacacia) i eucaliptus (Eucalyptus globulus), freixes de fulla gran (Fraxinus excelsior), pollancres (Populus nigra italica), tipuanes (Tipuana tipu) i arbres de l’amor (Cercis siliquastrum).
Montjuïc és terra de figueres de moro (Opuntia ficus-indica) i de ginesta (Spartium junceum), i el parc del Mirador del Migdia n’és un bon exemple. En molts llocs del parc hi creixen ufanosos els baladres (Nerium oleander), uns grans amants del sol. Pel que fa a les palmeres, n’hi ha unes quantes; sobretot destaca la filera de palmeres de Canàries (Phoenix canariensis) que voreja el mirador del Migdia, molt llarg i amb una vista impressionant sobre Barcelona.

Paisatgisme i disseny

Està situat en un dels dos extrems d’una sèrie de parcs i jardins que van resseguint la muntanya de Montjuïc entre la Zona Franca, el barri de la Marina del Port i el barri del Poble-sec. Així, si anem en direcció al Poble-sec, al costat del parc del Mirador del Migdia el primer que trobem és el Jardí Botànic de Barcelona. El segueixen la part nova del viver de Tres Pins, els jardins de Mossèn Cinto Verdaguer i els jardins de Joan Brossa, amb els jardins del Mirador de l’Alcalde just a sobre. Una bona excursió que, en tot cas, resulta més suggeridora si es fa just en el sentit contrari: començant al Mirador de l’Alcalde i acabant amb un bon pícnic al parc del Mirador del Migdia.

  • Titularitat
    Centre públic
Adreça:
Passeig del Migdia, 156 - 174
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona