Parc del Turó de la Peira

Passeig de Fabra i Puig, 396 - 406

La seva altura i situació privilegiades el converteixen en l'únic parc de Barcelona amb vista sobre Collserola i el mar.

El parc del Turó de la Peira és un indret per passejar a través dels amplis camins que el recorren en un itinerari que té com a objectiu principal arribar al cim, situat a uns 140 metres d’altitud, on es troba el mirador.
També és un parc per contemplar la vista des de qualsevol de les seves zones d’estada, perquè els nens es diverteixin en algunes de les tres àrees de jocs infantils que hi ha i per fer pícnics o jugar a cartes o al dominó sobre les taules que es reparteixen per tot el recinte.

Història

El parc del Turó de la Peira s’estén sobre una superfície de 7,71 hectàrees, que formaven part d’una antiga pedrera, propietat de la marquesa de Castellbell. L’espai va passar a mans municipals durant la Segona República i es va inaugurar com a parc públic l’any 1936, si bé s’hi van anar incorporant nous terrenys fins al 1977, any en què es va inaugurar la primera remodelació. El 2007 es va fer una rehabilitació integral que en va restituir l’aspecte general i en va actualitzar les instal·lacions.

Biodiversitat

La gran pineda, formada per pins blancs (Pinus halepensis) i pinyoners (Pinus pinea) inunda tot el parc, però es concentra especialment a la zona forestal, situada al vessant nord.
A part dels pins, hi ha oliveres (Olea europaea), xiprers (Cupressus sempervirens) i para-sols de la Xina (Firmiana simplex).
Per contra, el vessant més de solell té un disseny més enjardinat i hi viuen arbustos i més varietats vegetals, entre les quals destaquen els grups de figueres de moro (Opuntia ficus-indica).

  • Telèfon
    Tel.: 010
  • Titularitat
    Centre públic
Adreça:
Passeig de Fabra i Puig, 396 - 406
Districte:
Nou Barris
Barri:
el Turó de la Peira
Població:
Barcelona