Diàleg de Sant Jordi 2020

  • Dialeg de Sant Jordi 2020 - Empar Moliner conversarà amb Julià Guillamon

Empar Moliner va conversar aquest dimecres, 22 d’abril, amb el crític Julià Guillamon al canal d’Instagram de Biblioteques de Barcelona sobre el contingut de la seva obra, l’exercici de la lectura i el paper de les biblioteques en la seva formació literària.

L’edició de Sant Jordi 2020 és diferent. Les roses i els llibres no inunden la ciutat. Els autors no surten a signar llibres. I tampoc es pot fer l’habitual Pregó de la Lectura al Saló de Cent de la ciutat. Aquesta edició, Biblioteques de Barcelona ha ofert un diàleg virtual en directe al canal d’Instagram @BibliotequesBCNA_casa.

 

Empar Moliner (Santa Eulàlia de Ronçana, 1966) es va donar a conèixer amb el recull de relats L’ensenyador de pisos que odiava els mims, al qual va seguir la novel·la Feli, esthéticienne (premi Josep Pla 2000). Posteriorment va publicar els volums de relats T’estimo si he begut (premi Lletra d’Or 2005) i No hi ha terceres persones, i els reculls d’articles Busco senyor per amistat i el que sorgeixi i ¿Desitja guardar els canvis? El 2012 va publicar la novel·la La col·laboradora (Columna), seguida de Contes infantils contra tot pronòstic, i el 2015 va obtenir el premi Mercè Rodoreda amb Tot això ho faig perquè tinc molta por. El febrer d’aquest any publica un nou llibre de contes, És que abans no érem així (Columna). Col·labora habitualment amb diferents mitjans de comunicació, de ràdio, televisió i premsa escrita.

Julià Guillamon (Barcelona, 1962) és escriptor i periodista. Ha escrit La Moràvia (2011) i El barri de la Plata (2018), el llibre de proses experimentals La fàbrica de fred (1991) i l’assaig La ciutat interrompuda (2001), recuperat el 2019, juntament amb l’assaig El gran novel·loide sobre Barcelona: el llibre de referència sobre la transformació de Barcelona entre els anys setanta i els Jocs Olímpics del 1992. També ha publicat Travessar la riera (2017), un llibre testimonial sobre la sortida del coma de la seva companya, després d’un vessament cerebral. Col·labora setmanalment al diari La Vanguardia.

El diàleg de Sant Jordi l’organitza Biblioteques de Barcelona en col·laboració amb l’editorial Columna.

Reviu el diàleg de Sant Jordi amb Empar Moliner

Aquesta edició, Biblioteques de Barcelona ha ofert un diàleg virtual en directe al canal d’Instagram de Biblioteques de Barcelona.

Comparteix aquest contingut