Novetats de Barcelona Llibres 2019

Un any més, durant el dia de Sant Jordi, l’Ajuntament de Barcelona té una parada de llibres a la plaça de Sant Jaume i és oberta la llibreria de la Sala Ciutat (carrer de la Ciutat, 2). S’hi poden adquirir les darreres novetats, així com títols d’altres anys. Consulta al web de Barcelona Llibres totes les publicacions.

Gent de ploma i marabú. Geografia LGTB+ de Barcelona

Thais Morales i Carme Pollina

L’empremta que ha deixat el món LGTB+ a la ciutat de Barcelona i les causes per les quals la ciutat s’ha transformat en refugi, capital i referent d’aquest col·lectiu.

Manuel Sayrach 1886-1937. Arquitectura i modernisme a Barcelona

Diversos autors

Artista polièdric imprescindible, Manuel Sayrach és un dels arquitectes més desconeguts del modernisme. La seva obra mereixia una revisió acurada i documentada.

Barcelonas

Manuel Vázquez Montalbán

Trenta anys després de la seva publicació, podem tornar a gaudir de la crònica sobre Barcelona de Montalbán. Una obra fonamental per gaudir, entendre i estimar millor Barcelona.

Topografia de la destrucció

Laia Arañó i Mireia Capdevila

En aquest llibre trobareu el cens més complet i exhaustiu recollit fins a l’actualitat dels bombardeigs de Barcelona durant la Guerra Civil (1936-1939).

Mi Barcelona. La ciudad de los sueños

Pedro Espinosa

Un nou «Carnet de Voyage» que ens fa viatjar a través de les il·lustracions per racons de Barcelona i descobrir una ciutat plena de secrets i personatges i històries encantadores.

Les musics chiens

Les musics chiens

La nova entrega de la col·lecció «Biblioteca Secreta» ens trasllada amb un relat fotogràfic a l’escena musical alternativa de la Barcelona dels setanta.

Barcelona feminista 1975-1988

Isabel Segura Soriano

Un llibre clau per entendre d’on venen moltes de les reivindicacions feministes, que van sortir al carrer de la Barcelona postfranquista i que encara es mantenen vives.

Harry Walker: lluita obrera, victòria veïnal

Diversos autors

La fàbrica Harry Walker està estretament lligada al barri de la Prosperitat (Nou Barris). La vaga dels seus treballadors als anys setanta va ser una fita històrica que avui encara es recorda.

Altell il·lustrat

Diversos autors

Un recorregut per les intervencions artístiques de les quals s’ha pogut gaudir en aquest espai, que dona visibilitat a la qualitat i varietat d’il·lustradors i il·lustradores que treballen a Barcelona.

Retrats de la Barcelona comunitària

João França

Són moltes les experiències ciutadanes que a Barcelona busquen travar nexes i transformar la ciutat. Energies comunitàries que s’han fet realitat als barris de la ciutat.

Poblenou. Atlas ilustrado de un barrio industrial

Lapin

Un viatge dibuixat pel Poblenou, amb l’objectiu de testimoniar el passat industrial del barri, concretament dels seus antics edificis.

Barcelona. La construcció urbanística d’una capital compacta

Joan Busquets

Un clàssic de l’urbanisme es tradueix al català perquè descobrim com ha anat agafant forma Barcelona a través de diverses operacions de planificació urbanística.

Comparteix aquest contingut