Portes obertes a l’Ajuntament per Sant Jordi 2019

  • Una actriu i un actor caracteritzats com la princesa i Sant Jordi a l'interior de l'Ajuntament
  • Dos actors vestits d'època reben el públic que visita el Saló de Cent
  • Una pianista i una actriu vestides d'època reben el públic en una de les sales de l'Ajuntament
  • Parades de roses solidàries al pati de l'Ajuntament

Dimarts 23 d'abril, coincidint amb la diada de Sant Jordi, l’Ajuntament de Barcelona va celebrar una jornada de portes obertes, de 10.00 a 18.00 hores.

L’accés, totalment gratuït, va permetre a la ciutadania visitar l’Escala Negra, la Capella del Bon Consell, el Saló de Cròniques, el Saló del Bon Govern, la Sala del Treball, el despatx de l’alcaldessa, el Saló de Carles Pi i Sunyer, el Saló de Cent, el Saló del Consolat de Mar, la Sala Tàpies, el Despatx d’Honor, el Saló de Carles III, el Saló de la Ciutat, la Galeria Gòtica i l’Escala d’Honor.

Personatges històrics

El recorregut començava a la porta del carrer de la Ciutat (façana gòtica) i, per amenitzar la jornada, diversos personatges històrics rebien els curiosos als salons nobles de l’Ajuntament.

El cronista del segle XIV Ramon Muntaner va comentar les pintures de Josep M. Sert al·lusives a les campanyes dels almogàvers a Grècia del Saló de Cròniques, i els consellers Joan Fiveller i Rafael Casanova relataren la història del Saló de Cent. Una catalana sorgida de l’obra Canigó, de Miquel Viladrich, va explicar el seu quadre, i Maria Bosch, esposa de Rafael Casanova, va informar sobre els tapissos i les pintures de Sert situades a l’Escala d’Honor.  A més, un clavicèmbal va amenitzar la visita a la Sala del Consolat del Mar, al Despatx d’Honor, al Saló de Carles III i al Saló de la Ciutat.

Per la seva banda, Sant Jordi i la princesa es van encarregar de rebre els visitants i acomiadar-los a l’entrada del carrer de la Ciutat i al pati de l’Ajuntament.

Representació amb ombres xineses

En el marc de les portes obertes el programa incloïa, al pati de l’Ajuntament, l’espectacle d’ombres xineses La llegenda de Sant Jordi, a càrrec del Taller Escola Sant Camil, amb passis cada 30 minuts entre les 11.00 i les 17.00 hores.

Venda de roses solidàries

El 23 d’abril, coincidint amb la jornada de portes obertes, l’Ajuntament va posar en marxa un any més la iniciativa de venda de roses solidàries al pati de l’entrada, de 10.00 a 20.00 hores.

L’import recaptat d’aquesta venda de roses solidàries es va destinar íntegrament a entitats sense ànim de lucre. En aquesta ocasió van participar en la iniciativa les entitats següents, que formen part de la Xarxa per la Inclusió Laboral de Barcelona (XIB):

A banda, a les 19.00 hores, a la plaça de Sant Jaume, també es va celebrar la 70a Audició de Sardanes de la Colla Sardanista Sant Jordi, a càrrec de la cobla La Principal de La Bisbal.

Venda de roses solidàries

Recaptació per entitats sense ànims de lucre

L’Ajuntament va posar en marxa, un any més, la iniciativa de venda de roses solidàries al pati de l’entrada. L’import recaptat es va destinar íntegrament a entitats sense ànim de lucre que formen part de la Xarxa per la Inclusió Laboral de Barcelona.

Comparteix aquest contingut