Nadó en els braços del seu pare mentre fa música amb una pandereta i la mare, amb un triangle

Música per als nadons

Inicia els teus fills i filles en el món de la música gràcies als cursos per a nadons que t’ofereixen les escoles bressol i de música.

Música per a nadons. IMEB

Nens i nenes a classe amb una pissarra digital

Ciberaules

A les ciberaules pots fer reforç escolar, relacionar-te i descobrir les noves tecnologies.

Ciberaules. Infància

Nena asseguda sobre una taula llegint un llibre en un passadís de la biblioteca

Biblioteques

Descobreix els serveis adreçats als infants disponibles a les biblioteques de Barcelona. A banda d’un ampli ventall de recursos, a les àrees infantils de les biblioteques trobaràs l’espai de Petits Lectors, adreçat als més petits (dels 0 als 4 anys), o el servei “T’ajudem a fer els deures”.

Nen fent un taller amb fang al terra

Centres cívics

Coneix els cursos i les activitats infantils que t’ofereixen els centres cívics del teu barri.

Centres cívics. ICUB

Grup de nens i nenes jugant amb ninots de peluix i amb una dona adulta

Ludoteques i casals

Descobreix l’oferta de les ludoteques i casals públics de Barcelona, espais pensats perquè els nens i les nenes creixin jugant.

Mare observant com el seu fill juga amb un llibre

Espais familiars

Als espais familiars podràs compartir experiències amb famílies i personal educador mentre els infants juguen i es diverteixen.

Espais familiars. Infància

1/1

Museus per a nens i nenes

Un edifici modernista és la seu d’aquest museu dedicat a la divulgació científica on es pot trobar un mur geològic, un bosc inundat, una sala dedicada a l’evolució de la matèria, un planetari i espais adreçats al públic infantil

Un espai singular que recorre l’univers de la xocolata, des que els europeus la van descobrir al segle XV fins que la van portar al nostre continent, passant pels seus valors nutritius i medicinals. Organitza activitats divertides per a infants i tallers ben dolços per llepar-se’n els dits.

L’exposició “Planeta Vida” proposa un viatge per la història de la vida a la Terra. S’hi poden veure autèntics tresors de les col·leccions que durant més de cent anys s’han anat guardant al Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Hi ha fins a 3.000.000 de peces.

Situat a les Drassanes Reials, el Museu Marítim té més de vuitanta anys d’història. El seu programa educatiu està especialment dissenyat per apropar el patrimoni marítim als més petits: hi ha activitats pedagògiques per a totes les edats, des de l’educació infantil fins al batxillerat.

Situat a l’Auditori, té una exposició permanent de 500 instruments musicals de diferents èpoques i cultures. Hi ha una sala interactiva on es poden manipular instruments reals.

El mateix Camp Nou inclou un santuari dedicat al club de futbol que és més que un club. L’espai recorre la història del Barça, s’hi poden veure tots els trofeus que ha guanyat el club i hi ha zones dedicades als seus jugadors més aclamats.

El programa CaixaForum Família promociona l’art amb tallers i espectacles adreçats a les famílies. A més, les exposicions que s’hi fan inclouen itineraris infantils que es poden seguir amb materials didàctics.

A través d’una mirada històrica, ètica, lúdica i educativa, l’equipament us convida a un viatge pel món de l’esport en totes les disciplines i modalitats. El museu adopta un format cultural i educatiu, amb representacions interactives i instal·lacions multimèdia.

Ofereix l’oportunitat de conèixer alguns dels principals gegants, cap-grossos i figures del bestiari fantàstic tradicional i únic que poblen les festes de Barcelona i de tot Catalunya. Surten a ballar per les festes tradicionals, com la Mercè (24 de setembre) o Santa Eulàlia (12 de febrer).

La col·lecció pública més important de l’obra de Joan Miró està formada per pintures, escultures, ceràmiques, tèxtils, gravats i dibuixos del pintor barceloní. La Fundació treballa per a la difusió de l’art més avantguardista.

CosmoCaixa
Museu de la Xocolata
Exposició “Planeta Vida” del Museu Blau
Vaixell a l'interior del Museu Marítim
Museu de la Música
CaixaForum