Afectacions al trànsit durant la Diada 2019

El dimecres 11 de setembre l’Ajuntament de Barcelona recomana desplaçar-se principalment a peu o amb metro i ferrocarrils i evitar moure’s en vehicle privat per la zona central de la ciutat. Segueix la informació sobre les afectacions al trànsit a @barcelona_GUB.

La manifestació de l’Onze de Setembre està convocada a la Gran Via de les Corts Catalanes, des de la plaça d’Espanya fins a la plaça de la Universitat. A partir de les 14.30 hores, la plaça d’Espanya quedarà totalment tancada a la circulació. La resta de carrers per on discorrerà la manifestació s’aniran tancant a partir de les 15.00 hores.

L’escenari i alguns dels espais centrals de l’acte se situen a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, que estarà tancada a la circulació del dilluns 9 de setembre a les vuit del matí fins al dijous 12 a les dues de la matinada per fer les tasques de muntatge i desmuntatge.

A més, el dimarts 10 de setembre, a partir de les 8.30 hores i durant tot el dia, hi haurà restriccions puntuals a causa de les tasques de col·locació d’infraestructures i altaveus en alçada sobre l’enllumenat públic a:

  • Gran Via de les Corts Catalanes, des de Sant Germà fins al passeig de Gràcia.
  • Creu Coberta, des de Sant Roc fins a la plaça d’Espanya.
  • Tarragona, des de la plaça d’Espanya fins a Consell de Cent.
  • Paral·lel, des de la plaça d’Espanya fins a Vilamarí-Lleida.
  • Plaça d’Espanya.

El dimecres 11 de setembre la plaça d’Espanya quedarà totalment tancada a la circulació a les 14.30 hores. Per tant, a aquesta hora es desviarà tot el trànsit que s’hi dirigeixi des del carril lateral de la Gran Via o els carrers de la Creu Coberta i de Tarragona. A partir de les 15.00 hores, es començaran a ocupar els carrers que integren la zona de concentració de forma progressiva segons l’arribada de participants, i es realitzaran els desviaments adients de les vies transversals i longitudinals.

Ateses les dificultats de connexió rodada entre els costats mar i muntanya, i Llobregat i Besòs de la ciutat, es recomana evitar circular amb vehicles privats pel centre de la ciutat durant l’horari d’afectació de la concentració i, especialment, en el que coincideixi amb la celebració.

En qualsevol cas, s’aconsella als conductors utilitzar preferentment la ronda del Mig,la ronda del Litoral (B10) i la ronda de Dalt (B20).

L’acte s’acabarà a les 18.45 hores, així que a partir d’aquesta hora, a mesura que la concentració de gent ho permeti, començaran a obrir-se a la circulació la plaça d’Espanya i els carrers adjacents. Es calcula que tot l’espai de la concentració quedarà obert a la circulació a partir de les 21.00 hores. L’avinguda de la Reina Maria Cristina quedarà lliure d’estructures en calçada i es podrà reobrir l’endemà, el dia 12.

Arribada d’autocars

Amb motiu d’aquesta concentració, l’organització preveu l’entrada d’un nombre important d’autocars que aniran arribant de fora de la ciutat de manera esglaonada, majoritàriament a partir del matí i primera hora de la tarda. Per facilitar el desencotxament dels assistents s’han seleccionat uns determinats trams de carrers en els quals, excepcionalment, i d’acord amb l’organització, es permetrà l’estacionament ordenat d’aquests autocars autoritzats durant tota la jornada, utilitzant el carril dret de circulació (carril bus o carril senyalitzat d’estacionament prohibit). Els autocars hauran d’estacionar deixant lliures en tot moment els passos de vianants, les parades de bus i els accessos als guals. Els vehicles quedaran estacionats al mateix lloc, des de l’arribada fins a la sortida, una vegada s’acabi la concentració.

Estacionaments

Es prohibeix l’estacionament de vehicles (fins i tot motos i bicicletes a calçades, voreres i espais reservats), a partir de les 7.00 hores del dilluns 9 de setembre, als indrets següents:

  • Av. Reina Maria Cristina, ambdós costats des de pl. Espanya fins a av. F. Ferrer i Guàrdia
  • Pl. Espanya. Motos a la vorera incloses
  • Av. Rius i Taulet, costat muntanya, entre Guàrdia Urbana i Reina Maria Cristina

Comparteix aquest contingut