Transports públics durant la Diada 2021

Amb motiu de la celebració dels actes de la Diada Nacional de Catalunya, l’11 de setembre hi haurà diverses afectacions al transport públic.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) recomana l’ús del metro en els desplaçaments al centre de la ciutat, ja que hi haurà restriccions de trànsit. També és aconsellable preveure un temps addicional per als desplaçaments.

En cas de gran afluència de passatge, cal seguir en tot moment les indicacions que doni el personal, el qual estarà en contacte amb les autoritats de seguretat pública.

Metro

TMB ha preparat un dispositiu especial que inclou reforços de trens a les línies convencionals de la xarxa, especialment a la 1 i la 4, i desplegament de personal i seguretat per ordenar la mobilitat, tant a l’inici com al final de l’acte principal de la tarda.

Entre les 13.00 i les 21.00 hores, el metro oferirà una capacitat superior a l’habitual de la tarda d’un dissabte, amb un increment d’un 22% de mitjana de l’oferta de trens en circulació.

Totes les línies convencionals tindran uns intervals de pas situats per sota dels 4,5 minuts, aproximadament. En previsió d’una elevada concentració de persones a l’exterior que dificulti la sortida, a partir de les 16 h serà recomanable evitar l’estació d’Urquinaona (L1 i L4) com a destinació i fer servir com a alternatives les estacions properes com Catalunya (L1 i L3), Universitat (L1 i L2), Passeig de Gràcia (L2, L3 i L4) i Tetuan (L2).

TMB mobilitzarà efectius per a l’operació, manteniment, neteja i seguretat, així com mitjans tècnics, en aquestes estacions per ordenar els fluxos de passatge i adoptar, si és necessari, accions de regulació per evitar situacions de risc en vestíbuls i andanes, tant a l’anada com després de finalitzar l’acte.

Més informació a TMB i @TMBinfo

 

Bus

Dissabte dia 11 a la tarda les alteracions de recorregut seran severes en gairebé una vintena de línies d’autobusos que circulen o travessen la plaça d’Urquinaona, la Via Laietana, el passeig d’Isabel II i els carrers propers al parc de la Ciutadella i a l’estació de França.

Entre les 14.30 i les 21 hores aproximadament es produiran possibles desviaments i limitacions de recorregut per mirar de mantenir la regularitat del servei fora de l’àmbit de l’afectació en les línies regulars següents: D20, D50, H12, H14, H16, V13, V15, V17, V19, 7, 19, 22, 39, 47, 52, 54, 55, 59 i 120.

Al matí se succeiran les ofrenes florals al monument de Rafael Casanova. Per aquest motiu, algunes línies de bus que circulen per la ronda de Sant Pere (D50, H16 i 19) veuran modificat el seu recorregut en aquesta zona.

Per tant, tot dissabte serà recomanable fer servir el transport subterrani i en especial el metro per als desplaçaments a l’entorn de la zona de la plaça d’Urquinaona, la Via Laietana i l’entorn del parc de la Ciutadella, ja que la mateixa plaça i aquests carrers adjacents patiran possibles talls de trànsit per la Diada.

Més informació a TMB i @TMBinfo

 

Comparteix aquest contingut