Persones grans

Dona utilitzant un aparell de gimnàstica situat a un parc

Salut

Consulta els serveis sanitaris adreçats a les persones grans i practica exercici físic als poliesportius i circuits a l’aire lliure.

 

Home esperant l'autobús en una parada mentre sosté a la mà la Targeta Rosa

Targeta Rosa

La Targeta Rosa és una prestació de l’Ajuntament adreçada tant a les personés més grans de 60 anys com a les persones amb discapacitat que disposen de pocs recursos. Amb ella tens accés gratuït a la xarxa de transport públic de la ciutat i pots gaudir de descomptes i avantatges en equipaments, establiments i entitats.

Avantatges i serveis de la Targeta Rosa

Formació

Les aules de formació permanent t’ofereixen tota mena de programes formatius, on podràs estudiar temàtiques molt variades. També tens al teu abast la Universitat de l’Experiència de la Universitat de Barcelona, una oferta de programes universitaris, així com aules informàtiques per iniciar-te en el món d’Internet.

Matrimoni assegut en un banc d'un parc

Viure amb tranquil·litat

En aquest espai trobaràs serveis i recursos per facilitar la vida diària de les persones grans de Barcelona: residències, teleassistència, habitatges amb serveis, centres de dia, atenció domiciliària, habitatges tutelats, etc. Perquè viure amb tranquil·litat influeix directament sobre la salut mental i física de tots els grups de població, però molt especialment en les persones grans.

Vés al detall

Dona asseguda en un banc esperant a ser atesa en un passadís d'un centre social

Centres de serveis socials

Els centres de serveis socials són espais d'informació i orientació sobre situacions problemàtiques que poden afectar les persones grans i les famílies. També són el lloc on es poden sol·licitar diferents ajudes i prestacions, com ara serveis d’ajuda a domicili i teleassistència, servei de menjador social, ajudes econòmiques, entre d’altres. Consulta quin és el centre de serveis socials més proper.

Centres de serveis socials. Persones grans

Grup de persones en una reunió

Participació

El Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona (CAGG), format per dones i homes grans, treballa per promoure l'envelliment actiu i saludable de les persones, per millorar el seu benestar i construir una ciutat per a totes les edats. També s'encarrega de promoure debats, projectes i acords sobre la realitat de les persones grans.

Consell Assessor de la Gent Gran

Open video Salut emocional

Salut emocional

 Espai web municipal amb activitats i recursos en línia per millorar la salut mental i emocional de la ciutadania i gestionar  l’ impacte de la pandèmia de la covid-19.

Cabàs emocional. Sanitat i salut

Barcelona contra la soledat

Consulta aquest web amb informació i recursos sobre la soledat, considerada una de les grans pandèmies del segle XXI. També hi trobaràs els programes i serveis municipals per combatre la soledat.

Barcelona contra la soledat

Grup de persones assistint a una classe de ball en un casal

Casals i espais

Als casals i espais de persones grans de la ciutat hi trobaràs activitats per a tots els gustos: cursos, converses, caminades i tallers per entrenar la memòria, entre d’altres. Troba el teu casal més proper.

Informació i llista de casals. Persones grans

També et pot interessar...

blogoteca gent gran CA

La Blogoteca

Vols saber què més hi ha a la xarxa? T’oferim un recull de webs i blogs per aprofitar al màxim la teva ciutat.

Apropa cultura

És un programa d’inclusió i s’adreça a entitats socials que treballen amb persones en situació de risc d’exclusió social.

Amics de la gent gran

Tots els recursos destinats a la gent gran: voluntariat, informació i ajudes.

Fatec

Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya.

Persones grans opinió

El món explicat des dels ulls dels més grans.

Cuidadoras crónicos

Tota la informació, assessorament i suport que necessita el personal cuidador crònic en el dia a dia. [Es]