Viure amb tranquil·litat

Grup de persones participant en un taller de màscares en una residència

Residències

Centres residencials pensats per acollir, de manera temporal o permanent, persones que no poden dur una vida independent.

Serveis de residència. Gencat

Matrimoni abraçat i rient amb el botó de la teleassistència penjat al coll

Servei de teleassistència

Aquest servei de l’Ajuntament consisteix en la instal·lació d'un aparell a l'habitatge, connectat a una central receptora, amb el qual la persona es pot comunicar en cas d'urgència prement un botó. Això permet ajudar les persones grans, amb discapacitat i/o dependència perquè puguin continuar vivint al seu domicili amb seguretat.

Servei de Teleassistència. Persones grans

Dona a l'interior d'un lavabo adaptat

Habitatges amb serveis

Ofereixen un espai adaptat, segur i integrat en la comunitat.

Habitatges amb serveis. Persones grans

Dues usuàries d'un centre de dia parlant mentre una fa una activitat d'escriptura

Centres de dia

Els equipaments d'acolliment diürn proporcionen assistència a persones grans durant la jornada laboral (de les 9.00 a les 19.00 hores). 

Dues mans agafades

Habitatges tutelats

Pisos que disposen de prestacions com ara el servei de menjador, neteja, bugaderia, teleassistència i activitats de lleure.

Dona asseguda al costat d'una altra més gran de 65 anys mirant l'ordinador

Atenció domiciliària

Un servei pensat per a persones amb autonomia limitada en la realització d’activitats quotidianes: higiene, compres, àpats...

Servei d’atenció domiciliària. Persones grans

Cartell que anuncia el projecte Radars

Radars

Un projecte que facilita que les persones grans puguin continuar a casa seva gràcies a una xarxa de seguiment del seu entorn en la qual participen veïns i veïnes, entitats i serveis del barri.

Projecte Radars

Vincles BCN

Projecte d'innovació social que vol reforçar les relacions socials i disminuir la solitud no desitjada de les persones grans per mitjà de les noves tecnologies. Mitjançant una tauleta i una aplicació, els usuaris es poden comunicar amb la família i els amics, i amb els grups d'usuaris de Vincles.

Projecte Vincles BCN