Arrenca la 34 edició del Festival Tradicionàrius

El Tradicionàrius s'inaugurarà el dissabte 16 de gener amb un Ball d'Homenatge, un concert i una exposició. En total, s'han programat 48 activitats diferents fins el 26 de març.

El Tradicionàrius s'inaugurarà el dissabte 16 de gener amb un Ball d'Homenatge, un concert i una exposició. En total, s'han programat 48 activitats diferents fins el 26 de març.

Concerts, Tradicionàrius al Palau, Trad d’autor, traDDigital, Arran d’escenari, concerts per a tots els públics, Foguerons de Sant Antoni a Gràcia, Les Vespres dels dimecres, estrenes de pel·lícules i presentacions de llibres seran els grans blocs de programació que inclou la 34a edició del Festival Folk Tradicionàrius.

La inauguració es farà el dissabte 16 de gener amb el Ball d’Homenatge a càrrec de Blanca Mostaza a la dansa i de Pau Benítez al flabiol; i el concert d’ELISEO PARRA amb l’estrena del disc Cantar y batir. També podreu gaudir de l’exposició ‘Almanac del cordill. 20 anys’ al vestíbul del CAT.

Concerts, actuacions al Palau de la Música i música d’autor

Entre les activitats proposades en aquesta edició, hi haurà alguns concerts amb grups de territoris com València, Segovia, Galícia, Astúries, d’Occitània i de les Illes Balears. Al Tradicionàrius 34 sonaran arrels, branques i fruits amb 31 concerts, estrenes absolutes i presentacions de discos i projectes.

Una de les accions d’aquesta edició serà omplir el Palau de la Música Catalana amb dues propostes: BARCELONA GIPSY BALKAN ORCHESTRA (14 març) i RODRIGO CUEVAS (19 de març).

També hi haurà diverses actuacions, amb veus d’arrel, en complicitat amb el Barnasants, festival germà. Dos projectes que defensen els valors de la cultura, la igualtat, la llengua, el territori, la seva gent i les seves llibertats. Hem ideat una programació de qualitat, veus d’arrel amb tonalitats d’autor:

Per segon any, el Tradicionàrius ofereix un cicle de propostes de proximitat entre músic i públic, concerts que tindran lloc a la platea del CAT.

Una de les fites del Tradicionàrius són els Foguerons de Sant Antoni a Gràcia. Enguany, la Federació de Foguerons proposa activitats adaptades a la situació sanitària. Des del Tradicionàrius s’oferiran activitats el dijous i un concert el divendres. A més, d’una acció digital amb l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona, ja que en aquesta edició no es durà a terme el cicle Folk als Mercats.

Enguany el Tradicionàrius vol homenatjar en Xesco, que hauria celebrat el seu 75è aniversari.

Propostes digitals

Durant el festival es donarà continuïtat al traDDigital, la plataforma de continguts folk en línia del Centre Artesà Tradicionàrius com a eina de gestió i difusió en xarxa de continguts virtuals.

Entre els continguts digitals, hi haurà entrevistes, un joc interactiu, una ruta per endinsar-se als espais on la rumba ha crescut a la Vila de Gràcia, folk als mercats, etc.

El cicle Les Vespres dels dimecres, coordinat per Marcel Casellas, seguirà creant complicitats entre músics que mai han tocat ni improvisat junts. Així, els dimecres de febrer i març, el Bar del CAT acollirà sessions d’improvisació folk.

Podeu consultar aquí tota la programació.