Descobreix el districte de Sant Martí amb Barnatresc

Aquest mes de gener, el cicle de caminades Barnatresc organitza una nova sortida que es podrà realitzar presencialment i de manera virtual.

El diumenge, 16 de gener, se celebrarà la primera caminada presencial del cicle Barnatresc del nou any 2022 que acaba de començar. El punt de sortida serà a la plaça de les Glòries Catalanes, i els i les participants hauran d’iniciar el recorregut entre les 8.30 i les 9.30 hores. Cal tenir present que per poder realitzar la caminada cal disposar del carnet Barnatresc.

La caminada s’organitzarà respectant les mesures de prevenció establertes per les autoritats sanitàries. Al punt de sortida i arribada hi haurà serveis mèdics i sanitaris, però cadascú haurà de proveir-se, segons les seves necessitats, de l’aigua i el menjar necessari per realitzar l’activitat. La durada aproximada d’aquesta sortida és de 4 hores, i es podrà completar fins a les 13.00 h del migdia.

Un cop celebrada la caminada presencial de diumenge, arribarà el torn de l’edició virtual, que es podrà realitzar a partir de dilluns 17 i fins al 30 de gener. Per poder seguir el recorregut, ja que no es disposarà de senyalització física, caldrà utilitzar l’aplicació mòbil Barnatresc virtual.

Totes dues caminades puntuaran per a l’obtenció de pins, guardó amb el qual es premia la fidelitat dels i les caminants a final d’any. Tot i això, si es realitzen les dues edicions, només comptarà com una participació.

 

Un recorregut per l’històric Sant Martí de Provençals

La primera sortida de l’any permetrà als i les participants gaudir d’una ruta circular de 13,3 quilòmetres sense desnivells significatius, amb origen i arribada a la plaça de les Glòries Catalanes, al costat de la boca de metro de l’estació Glòries (L1) que hi ha al xamfrà de l’avinguda Meridiana amb el carrer Àlaba.

Itinerari: Pl. de les Glòries Catalanes (1), La Gran Clariana, av. Meridiana, c. Rogent, Foment Martinenc (2), c. Freser, pg. Maragall, c. Escornalbou, ptg. Garcini, c. Llívia, c. Oblit, c. Pare Roldós, c. Francesc Tàrrega, c. Garcilaso, pl. dels Indians (3), c. Felip II, pont de Calatrava (4), c. Bac de Roda, c. Perú, c. Espronceda, parc del Centre del Poblenou, av. Diagonal, Museu de Ciències, pl. Llevant, pl. Fòrum, Parapet de les afusellades i afusellats (1939-1952) al Camp de la Bota (5), pèrgola Fotovoltaica del Fòrum (6), Moll de la Vela, pg. Moll de la Vela, platja de Llevant, platja de la Mar Bella, parc del Poblenou (7), rambla del Poblenou (8), c. Pere IV, c. Llacuna, c. Sancho de Àvila, c. Roc Boronat, jardins de Ca l’Aranyó (9), c, Bolívia, c, Àvila, jardins d’Elisava i pl. de les Glòries Catalanes (10).

 

Cicle de caminades Barnatresc

El cicle de caminades Barnatresc és un programa anual de caminades no competitives i aptes per a totes les edats que promou una activitat saludable, senzilla, i oberta a tothom. En termes generals, els itineraris són d’una longitud mitjana d’entre 10 i 15 quilòmetres, i se’n realitza una gairebé cada mes.

More info