Desvarío acosta el flamenc a Nou Barris

Cultura. No us perdeu el nou festival de flamenc contemporani amb concerts, conferències i tallers per a tots els públics, al districte de Nou Barris.

El districte presenta un nou festival de flamenc contemporani amb concerts, conferències i tallers per a tots els públics.

L’associació flamenca barcelonina El Dorado i Nou Barris han treballat plegats per organitzar Desvarío, un nou festival de flamenc transversal i de qualitat. Del 16 al 19 de setembre, el pati de la seu del Districte aplegarà concerts, conferències i tallers que constituiran un espai de diàleg i difusió musical. 

La iniciativa arriba per donar a conèixer a la ciutadania tots els punts de vista que comprèn el flamenc contemporani, en una construcció del concepte que impulsa la convivència entre tradició i avantguarda a parts iguals.

Un festival familiar i inclusiu

Per tal d’acostar el flamenc a tothom, Desvarío reserva espais en la programació per a dues activitats familiars i inclusives. El festival començarà a les 17.00 hores amb el Taller de Flamenc Inclusiu, una iniciativa que vol obrir el flamenc a tots els públics i especialment a persones amb diversitat funcional, que normalment es troben excloses d’aquest món. 

El seguirà el Taller de Flamenc en Família, a les 18.30 hores, un petit tastet del gènere pensat per als més menuts. Conduïdes per la bailaora i pedagoga Aina Núñez, ambdues activitats inclouran, si escau, servei d’interpretació amb llengua de signes per a persones amb discapacitat auditiva.

Un pou de talent ple de joves promeses

Joventut i qualitat es fusionen per unir els millors professionals del sector, alguns dels quals han destacat els últims anys amb molta força. El divendres 17 tindrà lloc una conferència de José Luis Ortiz, que és, ni més ni menys, el fundador i director de la Biennal de Sevilla i de la Biennal de Màlaga del 2007. L’investigador posarà els assistents al dia de l’actualitat del gènere amb “El flamenco, un arte popular moderno”.

Noms com Matías López El Mati, Óscar Lago i Javier Rabadán, tres dels perfils flamencs amb més projecció i futur, no faltaran tampoc aquell dia: oferiran un concert a les nou del vespre. Els concerts continuaran l’endemà, amb els germans David i Alfredo Lagos al capdavant.

Deixant de banda les veus i els instruments, el ball és un dels elements troncals del flamenc. És per això que el festival no s’està de sumar Leonor Leal i Patricia Guerrero a la llista d’artistes, que, en companyia d’Antonio Moreno (marimba i percussions) i Dani de Morón (guitarra) i Jesús Méndez, respectivament, posaran la cirereta al Desvarío.

Les conferències i tallers són gratuïts amb inscripció prèvia. L’entrada general als concerts tindrà un preu d’entre 10 i 15 euros, i els residents de Nou Barris poden comprar entrades anticipades, disponibles fins aquest diumenge. Totes les activitats compliran les mesures sanitàries establertes. Podeu consultar-ne més informació i reservar abonaments al web del Districte.