El Festival Raval(s) mostra el compromís antiracista del barri

Del 7 al 9 de novembre s'han programat més d'una vintena d'activitats gratuïtes fruit del treball comunitari de 90 entitats, col·lectius, associacions, centres educatius i veïnat del barri.

Del 7 al 9 de novembre la 17a edició del Festival Raval(s) girarà al voltant de la lluita antiracista, amb més d'una vintena d'activitats gratuïtes fruit del treball comunitari de 90 entitats, col·lectius, associacions, centres educatius i veïnat del barri.

El dijous 31 d’octubre tindrà lloc una activitat pre-inaugural a l’Ateneu del Raval en la es projectaran dos curtmetratges i es farà una obra de teatre fòrum.

El Festival s’iniciarà el dijous 7 de novembre amb dues exposicions de fotografia documental, ‘La Resistència’, sobre els veïns i veïnes del Raval a la Biblioteca Sant Pau – Santa Creu i ‘Vivències pròpies’ al Casal de Barri Folch i Torres, sobre vivències de dones migrades i refugiades. També hi haurà el contacontes antiracista als Jardins de les Voltes d’En Cirés i un programa de ràdio en viu a la Rambla del Raval, que comptarà amb testimonis dels joves del barri al voltant del racisme.

El divendres 8, els Jardins de Rubió i Lluch acolliran propostes de diferents entitats, col·lectius i associacions en la jornada “Rituals, paraules, sons i teixits de diversitat”, un conjunt d’activitats per reivindicar la diversitat del barri. La programació es completarà amb activitats com un itinerari per descobrir el passat i el present de la comunitat gitana del carrer de la Cera, un taller de graffiti contra el racisme o un espectacle de titelles a càrrec de dones artistes gitanes. Així mateix, al carrer Lancaster, l’Associació de Dones Marroquines oferirà la projecció d’un documental, un sopar popular i actuacions musicals.

Dissabte 9 al matí, un itinerari pels centres de culte del Raval i un contra-tour pels espais de resistència de col·lectius, veïns i veïnes del Raval oferiran la possibilitat de conèixer altres cares del barri, i al vespre-nit, la ‘VI Festa de la Sopa d’aquí i d’allà’ reunirà a la Plaça dels Àngels persones d’arreu del món que compartiran amb els assistents sopes dels seus països de procedència.

Músiques del Raval i del món

La música tornarà a ser, un any més, una de les protagonistes del Festival. Al matí de divendres se celebrarà el concert coral de les escoles al Teatre Romea i al vespre-nit, la Plaça dels Àngels acollirà els concerts de diverses agrupacions de joves del Raval.

Dissabte al matí les corals del barri ompliran el Teatre Romea i a la tarda, diverses agrupacions de cultura popular i tradicional del Raval actuaran a la Plaça de la Gardunya. A més des de les 12 fins les 23h, la Plaça dels Àngels acollirà les actuacions de diversos grups del barri.

Podeu consultar tota la programació del festival a l’arxiu adjunt,