Els parcs també acullen l'esport a Barcelona!

Mar, muntanya... i parcs i jardins! Aquests són els espais idonis per als barcelonins i barcelonines per practicar esport a l'aire lliure aprofitant el bon temps.

A més a més d’aprofitar tant la platja com la muntanya per fer esport, molts ciutadans i ciutadanes opten per practicar tot tipus d’activitats esportives en la gran varietat de parcs disponibles a Barcelona. I és que les possibilitats són molt diverses, des de practicar el ioga al Parc de la Ciutadella fins a organitzar partits de futbol als Jardins de la Vil·la Cecília.

Un dels espais verds preferits dels barcelonins i barcelonines és el Parc de la Ciutadella. Allí, a més a més d’organitzar pícnics i de fer-hi passejades en un entorn ideal, s’hi troben molts grups d’amants del ioga per practicar-lo conjuntament. Tampoc no és estrany trobar-s’hi grans esdeveniments de tennis taula, ja siguin improvitzats o prèviament organitzats, al costat de l’entrada prop del carrer Wellington.

Però, si es tracta d’organitzar esport en grup i per equips, els parcs que destaquen per sobre de la resta són el del Clot, el de Diagonal Mar i el de la Vil·la Cecília. En aquests parcs, dia sí i dia també, s’hi concentren una gran quantitat de joves que juguen partits de futbol i de bàsquet.

Tampoc cal oblidar el recentment estrenat Espai Joventut del nou parc de les Glòries. Es tracta d’una zona dedicada als joves, que hi poden jugar a diversos jocs esportius, com ara bàsquet i tennis taula, en una àrea polivalent de grans dimensions.

Els parcs municipals són, doncs una bona opció per practicar esport a l’aire lliure. Això sí, durant l’estiu hem de tenir en compte certes precaucions per poder combatre la calor sense perills. En aquest sentit, cal evitar el sol directe, beure molta aigua, utilitzar roba lleugera i portar gorra, entre d’altres consells a seguir.