La quarta edició del Tangent canvia les nits d’estiu pels vespres de tardor

Cultura. La quarta edició del festival cultural Tangent del Districte de l’Eixample se celebra entre el 16 de setembre i el 12 de novembre.

Entre el 16 de setembre i el 12 de novembre es desenvoluparan un total de 16 espectacles de teatre, música, dansa i circ, respectant les mesures de distància i seguretat establertes per les autoritats sanitàries.

És hora de retrobar-nos amb la cultura. La quarta edició del festival cultural Tangent del Districte de l’Eixample canvia de dates adaptada a les circumstàncies generades per la pandèmia de la covid-19. Les nits d’estiu donen pas als vespres de tardor i algunes matinals d’espectacles més familiars. Alguns dies ens retrobarem sota els estels, altres en els espais interiors dels sis centres cívics del districte: l’Ateneu Fort Pienc, la Casa Golferichs, Cotxeres Borrell, la Casa Elizalde, Sagrada Família i Urgell. Unes trobades que s’allargaran durant tres mesos, de setembre a novembre, en lloc de l’habitual mes de juliol.

El nou Tangent s’estrena el 16 de setembre al centre cívic La Casa Elizalde amb l’espectacle Peix, l’última producció de circ de la companyia Hotel Iocandi. L’endemà, el festival continua al centre cívic Sagrada Família amb l’òpera electrónica Infanticida, composta per la Clara Peya i basada en l’obra teatral de l’escriptora Caterina Albert. Setembre es completa amb dos espectacles més: el concert de soul Koko Jean & The Tonics, amb Dani Nel·lo com a saxofonista convidat (29 de setembre al centre cívic Urgell) i Nur, un viatge introspectiu a través de la dança de la companyia Iron Skulls (30 de setembre al pati del centre cívic Casa Golferichs).

La majoria dels espectacles del Tangent es representaran a l’octubre. El primer dissabte de mes torna el circ amb les germanes Bambalas, que mostraran les seves impressionants habilitats sobre un gronxador en una funció matinal a la plaça del Fort Pienc. La programació continuarà amb els espectacles de dansa Avec le temps (7 d’octubre a La Casa Elizalde) i Indala (10 d’octubre al Mercat de Sant Antoni, organitzat per Cotxeres Borrell) i l’humor i la màgia de The Postman (31 d’octubre al centre cívic Ateneu Fort Pienc). La música protagonitzarà les set funcions restants del mes. Soul i afropop amb Marga Mbade & The Cleftones al CC Sagrada Família (8 d’octubre); un mosaic de rumba, funk, hip hop i rock amb el quartet femení de Ketecalles al CC Fort Pienc (9 d’octubre); folk amb el trio Marala al CC Sagrada Família (15 d’octubre); jazz i músiques del món amb els Still Life al CC Casa Golferichs (16 d’octubre); folk acústic i pop independent amb Maria Jaume al CC Urgell (27 d’octubre); pop electrònic al CC Golferichs amb Carla (30 d’octubre) i flamenc amb Laboratoria Flamenco Project al CC Golferichs (5 de novembre).

El Tangent finalitzarà el 12 de novembre al CC Sagrada Família amb l’espectacle coral de Comando señoras: Ritos de amor i guerra. Una obra teatral viva on actrius i públic creen una catarsi sorprenent i diferent en cada representació.

Per assistir a qualsevol dels 16 espectacles programats caldrà fer la reserva de plaça exclusivament en línia una setmana abans de la funció, de tal manera que els centres cívics puguin controlar l’aforament i avisar als espectadors de qualsevol canvi. L’entrada i sortida dels espectacles serà esglaonada per mantenir les distàncies de seguretat i el públic haurà de portar mascareta durant tota la representació.

Tota la programació al web del Tangent i a les xarxes sota l’etiqueta #tangent20.

More info